Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Niedziałający licznik
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,205
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Niedziałający licznik
Moim zdaniem fabryczne światła zasilane z prądnicy wystarcza polecam zainteresować się kondycja odbłyśnika jeśli za słabo ci świeci
Jeśli chcesz kierunki to i tak musisz mieć akumulatorek i lądowanie chyba że będziesz go dopasowywał w domu czy garażu ładowarka.
Co do LED, zakładałem do motorynki, ale nie żadne dedykowane tylko z Bricomarche z przodu taka podwójna a z tyłu zwykła ledowa niebieska rurkę. Nie jeździłem po ciemku ale tylna bardzo szybko zakończyła żywot a dwie przednie po kilku kilometrach jedna pozycje mają też spalona.
|
|
02-02-2022 20:54:12 |
|
|
Michał1999
Nowy
Liczba postów: 20
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Niedziałający licznik
Do ładowania to trzeba by przewijać cewki, albo zastosować cewki zapłonowe zamiast świetlnych. Czytałem nie jeden temat o tym tu i na innych forach, ale strasznie dużo niedomówień, ogólnie więcej pytań niż odpowiedzi. Nie wiem jak się za ro zabrać, stąd zrodziła się we mnie chęć do tego gotowego zestawu z allegro, ale. skoro to jeden wielki kit to dalej stoję w miejscu
Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
Chęci mam na te pływające kierunkowskazy, ale one są na 12v.
Może by przewinąć jedną cewkę na 12v, a resztę wszystkiego zostawić tak jak jest.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2022 21:35:26 przez Michał1999.)
|
|
02-02-2022 21:31:33 |
|
|
wazniak96
Smerf Mechanizator
Liczba postów: 643
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Niedziałający licznik
|
|
02-02-2022 22:51:35 |
|
|
Michał1999
Nowy
Liczba postów: 20
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Niedziałający licznik
Pieniądze na swoją pasję jaką jest wywalanie kasiory na Rometa to ja mam , ale jeśli bym miał wyłożyć tyle kasiory na zapłon to tylko na coś pewnego i 100% przetestowanego, że działa. Teraz jak oświeciliście mnie z tym oszustem mam trochę dystansu w takie dziwne patenty. Narazie to zostanę przy opcji 6v,założę kierunki może od simsona i powsadzam te, żarówki led na 6v. Co powiecie w temacie zmiany koloru? Mam i tak nieoryginalny lakier, bo jest brązowy z palety Audi, a chciałbym w sumie srebrny Najlepiej to by było proszkowo chyba, a zwyczajnie to trzeba malować pistoletem, czy wystarczą lakiery w sprayu? Oczywiście ja nie będę malował bo zacieków narobię Znajdę speca.
|
|
02-02-2022 23:50:11 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|