Romet Chart 210 by Krycho
|
Autor |
Wiadomość |
Debesta
Człowiek Sztos
Liczba postów: 1,477
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
RE: Romet Chart 210 by Krycho
A czemu Ty ludzi zaczepiasz, ja nie wiem.
No ceny sa straszne nowych gratow i uzywanych, dlatego jesli sie koniecznie cos chce zdzialac, to lepiwj sie nie srac i powolutku sobie kompletowac, zawsze to cos moze wpasc za pol ceny, lub sie kupi wueksza ilosc czesci za dobra kase.
Ja mam simsona endueo, moze za duzo powiedziane bo zostala mi gola rama z gwitem i silnik, a reszty brak. Po szybkich wyliczeniach doszedlem do wniosku ze lepiej i taniej bedzie kupic kompletna rame bez doku, niz kompletowac z nowych i uzywanych czesci za ok 5 tysi, plus malowanie i czas. Takze na razie sobie lezy i czeka na lepsze czasy. A jak ktos napisze "to wez sprzedaj wez i sie pozbqdz", odpowiem klasykiem "nie sprzedaje bede robil".
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
09-12-2021 16:16:14 |
|
|
Debesta
Człowiek Sztos
Liczba postów: 1,477
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
Ile Chartow powstalo, tak plus minus? Chyba nie za duzo co?
W mojej okolicy chlop ma takiego od nowosci, wszystko dziala i oryginal. Ma tez komara, w lato to wszystko ogladalem, tak o mi pokazal. Pytam sie czy do sprzedania, to tak krecil ze nie wie, ale zapytal ile Pan dajesz. Mowie no nie wiem ile Pan tam ceni za nie i w koncu nie padla zadna kwota. Ale mysle ze za ok 3 tysie by oddal. Podlece do niego jak bede mial zbednq gotowke, ale kiedy to bedzie. Smiechu warte to i tak za duzo tego wszystkiego, az w glowie sie kreci sie.
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
09-12-2021 23:58:39 |
|
|
girondins
Nowy
Liczba postów: 10
Imię: Krzysztof
Pojazd: Inny
|
Jakiś pomysł na wygiętą wskazówkę licznika, która ociera o szybkę i przez to się nie obraca?
Moje pomysły to:
- wymienić na inną ale nie mam nic innego
- jakoś podgrzac i na jakiś czas ją wygiąć w dół
|
|
11-12-2021 17:24:17 |
|
|
girondins
Nowy
Liczba postów: 10
Imię: Krzysztof
Pojazd: Inny
|
Hej, mam dylemat.
Na alle są nowe obręcze do kół ale wszystkie 17 x 1,4. Z tego co wiem do charta były 17 x 1.5 i 17 x 1.6.
Co wg Was będzie lepsze - chromować używane zardzewiałe, trochę pokrzywione i gdzieniegdzie lekko wygięte (tragedii nie ma ale idealne nie są) przez jakieś uderzenie a potem zabawa z centrowaniem czy kupić nowe obręcze, szprychy i tym się bawić w centrowanie, bo będzie na pewno łatwiej ale czy lepiej?
Hm?
|
|
30-12-2021 10:50:32 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|