Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Luzy w suporcie
|
Autor |
Wiadomość |
JackTheVip
Nowy
Liczba postów: 37
Imię: JackTheVip
Pojazd: Inny
|
Luzy w suporcie
Moja mufa suportu, jak przystało na PRL, nie posiada gwintu, ma miski wciskane/wbijane.
I tu pojawia się problem:
Nijak nie umiem na dłuższą metę usunąć luzów w suporcie!
Przyznaję, uparłem się, że oś suportu ma być na kwadrat (jakbym miał dodatkowo jeszcze walczyć z klinami, to pewnie bym osiwiał).
Czy ktoś umie mi doradzić, co zrobić, by tych luzów na dłuższą metę nie było?
POPROSZĘ O POMOC.
Romety: Flaming 78, Reksio 78, Wigry4 82, Alka 86, Zenit Special 88, Gil 91, Muza 91
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-10-2021 06:04:54 przez JackTheVip.)
|
|
22-10-2021 06:03:41 |
|
|
JackTheVip
Nowy
Liczba postów: 37
Imię: JackTheVip
Pojazd: Inny
|
|
01-11-2021 00:24:53 |
|
|
w0jta5
ęduro beginner
Liczba postów: 25
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Luzy w suporcie
(22-10-2021 06:03:41)JackTheVip napisał(a): Moja mufa suportu, jak przystało na PRL, nie posiada gwintu, ma miski wciskane/wbijane.
I tu pojawia się problem:
Nijak nie umiem na dłuższą metę usunąć luzów w suporcie!
Przyznaję, uparłem się, że oś suportu ma być na kwadrat (jakbym miał dodatkowo jeszcze walczyć z klinami, to pewnie bym osiwiał).
Czy ktoś umie mi doradzić, co zrobić, by tych luzów na dłuższą metę nie było?
POPROSZĘ O POMOC.
Może nakrętkę kontrującą masz uszkodzoną/przeciągniętą na gwincie? Mam podobny przypadek w obsługiwanym przeze mnie rowerze i muszę poszukać nowego suportu.
(30-10-2021 19:18:47)KadetDezamet023 napisał(a): Ja mam w wigry suport nieodkrecany pewno od fabryki i chodzi. Dlatego nie mam zamiaru otwierać póki chodzi, luzów też nie mam
Właśnie dla tego, że działa należy go rozebrać, wymyć, przesmarować, złożyć i mieć spokój na kolejne kilkanaście lat.
|
|
02-11-2021 09:35:28 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|