Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sklejone sprzęgło. Jak rozkleić?
|
Autor |
Wiadomość |
Spaceman164
Jawasaki 223

Liczba postów: 632
Imię: Spaceman164
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Sklejone sprzęgło. Jak rozkleić?
Cześć, ostatnio mam problem ze sklejonym sprzęgłem, pierwszy raz. Kopanie w kopnik na sprzęgle, lub ruszanie motorem przód-tył na jedynce na sprzęgle też nic nie daje, rezultaty były dopiero jak zlałem olej, wtedy się rozkleiło, a tak to nawet jak się silnik rozgrzeje to nadal trzyma, pogoda jeszcze ładna jest to nie chce jeszcze go zimować. Są jakieś sposoby? Bo na takim sklejonym sprzęgle to wiadomo, przy wrzucaniu jedynki rwie do przodu noi tarcze się pewnie szybko zużyją, dodam że sprzęgło wymieniałem, żeby było gotowe na wiosne tzn. nowa przekładka, nowe tarcze duells, nowy LUX 10 i sprężynki. Ze sklejonym sprzęgłem mam do czynienia pierwszy raz, nawet jak kupiłem Ogara w kwietniu gdzie było też koło 10 stopni nic się nie kleiło... Wiem, że ten LUX 10 jest jednosezonowy i w zimne dni jest zbyt lepki, ale takiego LUXA 5 to raczej nie ma. Poza tym boję się wlewać inny olej niż LUX 10 żeby uszczelki karterów nie rozszczelniło bo swoje lata już ma...
Dobra cud się stał, odpaliłem Ogara i się rozkleiło  jak zawsze przedwcześnie panikuje
Motoren:
-Ogarrr 200 '88
-Cezet 350 472.5 '82
YT-Motorower Ogar Jaskrawo-Niebieski
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-10-2021 12:46:14 przez Spaceman164.)
|
|
15-10-2021 11:48:28 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|