Co lepsze jawka mustang czy ogar 200?
|
Autor |
Wiadomość |
Debesta
Człowiek Sztos
Liczba postów: 1,483
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
RE: Co lepsze jawka mustang czy ogar 200?
Romet Boży jest ok. Debesta tesz dostał, złomiarz położył mu go pod garażem. U mnie w okolicy krążq legendy o podziabanych jawach na złom, albo wrzuconych do Wisły, czy też były próby krasztestów z kombajnem, czy kosiarkq rotacyjna i to prawda wszystko jest, a nie fausz.
Jeśli chcesz jeździć gdzie nie bqdź jak człowiek, to nawet każdy kibel będzie lepszy, niż jakikolwiek gruzin z czasów prl, wyprodukowany po tej stronie muru.
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
26-08-2021 04:52:42 |
|
|
Spaceman164
Jawasaki 223
Liczba postów: 630
Imię: Spaceman164
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(26-08-2021 13:11:06)Motorowerzystka napisał(a): Taka ciekawostka. Mój brat cioteczny mi opowiadał, że jak kupił nowego Ogara 200 to ciągle mu się sypał. Co wyjechał to potem już pchał. W końcu się zdenerwował i go sprzedał. Jakiś felerny egzemplarz mu się trafił, a przecież kupił w motozbycie, więc używany nie był. A od nowego pojazdu raczej oczekuje się by pojeździł bez naprawy jakiś czas.
A sprawdził chociaż co było przyczyną? no właśnie o tym mówię, że niektórzy nawet nie sprawdzili co się zepsuło a potem narzekają, że tylko pchał, tydzień temu spotkałem gościa z synem i zachwalał mu tak ten silnik, że przeżyje mnie mame babke itd. że to bardzo udany silnik bo miał kilka jawek za młodu itd. i komu tu przyznać racje? Może Czesi mają specjalne umiejętności w okiełznaniu tych maszyn bo u nich jest dość popularne 223, mają swoje tuningowe cylindry głowice, a nawet skrzynię biegów i sprzęgło tuningowe, u nich 223 to jak u nas maluch mi się zdaję.
Motoren:
-Ogarrr 200 '88
-Cezet 350 472.5 '82
YT-Motorower Ogar Jaskrawo-Niebieski
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-08-2021 20:15:59 przez Spaceman164.)
|
|
26-08-2021 20:09:23 |
|
|
siwy1958
Uczeń
Liczba postów: 125
Imię: Marek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Witam !
Nie wiem co lepsze, ale caly czs mysle o kupnie Jawy mustang. Tak mi sie podoba !!!Ale ogladam od dluzszego czasu aukcje i na bazarach jawy Mustang , ze koledzy sie ze mnie smieja , ze zdurnialem na stare lata. Ale ja wiem bede JA mial !! Ma taki sportowy wyglad ! Jest taka zgrabna.
( Problemow z silnikiem nie ma , bo to co w ogarze 200, karoseri nie znam)
Silniki Jawki 223 sa BARDZO udane,, choc bardzo stare ( ok 45 lat) i trzeba to rozpatrywac w tych kategoriach, a nie porownywac do wspolczesnych Japonczykow 50 cm. Trwale i niezawodne. Jezdze swoim Ogarem 200 CODZIENNIE i to po miescie , gdzie w korkach waruki sa trudne ! Nie mam obawy ze cos sie zepsuje .
Tez swiadczy o tym nasza Wyprawa Rometami Ogar 200 z Wroclawia nad morze !
https://www.facebook.com/pg/Apanonar/pho...9466045663
Pozdrawiam i wiecej wiary w ten silnik
Marek Z.
|
|
26-08-2021 22:34:34 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|