| 

| 
					Problem rejestracji komara, z papierami i UM K/S
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| Babcia102   Nowy

Liczba postów: 16
 Imię: Szymon
 Pojazd: Romet Komar

| 
			| RE: Problem rejestracji komara, z papierami i UM K/S 
 |  |  
	| 27-04-2021 23:10:22 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| Dawdzio   Hold my mustache!

Liczba postów: 2,661
 Imię: Dawid
 Pojazd: Inny Romet

| 

I właśnie to mi się nie zgadzało. Masz "Potwierdzenie zgłoszenia do rejestru". To nie jest dowód, ale jako potwierdzenie własności się nadaje. U siebie, z jedną umową, zarejestrowałem tak Komara bez problemu. Najpierw tymczasowe, przegląd i ustalanie danych, a później odbiór stałych numerów i dowodu. Tato jeszcze musiał do tego dodać jedną wizytę, bo mieli problem ze znalezieniem moplika w starych bazach. Dwie umowy to nie utrudnienie, ot pośrednik pomiędzy wami.
 Skoro nie chcą zrobić tego co powinni to zostaje standardowa droga walki z urzędniczym betonem.
 Musisz upierać się przy swoim w swoim urzędzie. A jak nie to pisemna odmowa z podaniem przyczyny. Dokładnie Ci nie napiszę, bo jeszcze nie miałem okazji, ale łatwo znaleźć takie przypadki w internecie.
 Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
 |  |  
	| 28-04-2021 00:04:40 |  |  

|  

| Babcia102   Nowy

Liczba postów: 16
 Imię: Szymon
 Pojazd: Romet Komar

| 

No tak jest wybór , ze względu , na to że mam ,,papiery " przyjedzie ktoś Pzmotu i zrobi resztę ustaleń i sprawa skończy się na 1 orzeczeniu, ale cena będzie ok. 2,5x drozszaTak ogółem na zabytek jest o wiele więcej przywilejów.
 Jak to Pan po drugiej stronie wyjaśnił unikatem może być ,,papa mobile" czyli unikatowy na skalę światową . Ale zastrzegł ,że oczywiście może zrobić na unikat.
 Ja w tej chwili  sam nie wiem co myśleć ,mając syna 7 lat, cały czas mówi ,,jedziemy komarem tym zabytkiem" czy to nie jest słuszna droga.
 Proszę o opinie was czy ,to aby polskie społeczeństwonstwo nie jest źle nastawione do ,, żółtych bach" a tak naprawdę to przywilej.
 |  |  
	| 29-04-2021 22:13:46 |  |  

|  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

| 

|