Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Rejestracja Romet ogar 200 zmarły właściciel
|
Autor |
Wiadomość |
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,532
Imię: Błażej
Pojazd: Inny
|
RE: Rejestracja Romet ogar 200 zmarły właściciel
(03-04-2021 13:14:39)Debesta napisał(a): Mozna. Ktos z rodziny musi znalezc dowod osobisty wuja, chyba ze przy porzadkach w dokumentach zostal wyrzucony. Trzeba spisac umowe za wuja, z kims komu sprzedal go jeszcze za zycia, a pozniej Ty spiszesz z tym kims ze go kupiles. No chyba ze 15 lat temu miales wystarczajacy wiek, by samemu widniec na umowie jako kupujacy, to wtedy piszesz od razu na siebie. W zaleznosci od wydzialu komunikacji zarejestrujesz go normalnie, lub na unikat.
A wiesz że takie coś jak OC jest obowiązek płacić?
Nawet jakby znalazł debila, na którego napiszę umowe 15 lat temu to ten ktoś miał obowiązek płacić OC.
Jak to nie płacił i ufg sprawdziloby to ktoś dostanie karę.
Pozdro
|
|
03-04-2021 17:56:57 |
|
|
Debesta
Człowiek Sztos
Liczba postów: 1,477
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
RE: Rejestracja Romet ogar 200 zmarły właściciel
Jesli pojazd ma powyzej 40 lat, nie ma obowiazku ciaglosci ubezpueczenia, no ale fakt, w tym przypadku Ogar 200 tyle mial nie bedzie. Pelno takich debili, co niczego nie maja na siebie i za jakas kwote by napisali na siebie umowe. W razie jesli takich nie znacie, to moge w tym pomoc. No i tak jak romek pisze, jak juz bedzie ostatniabumowa z Toba, to w ten sam dzien, co wypisana umowa musisz wykupiv ubezpieczenie.
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
04-04-2021 22:20:03 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|