Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Linka licznika, napęd licznika ogar 205
|
Autor |
Wiadomość |
arturwietnamczyk
Rometo-maniak
Liczba postów: 414
Imię: Artur
Pojazd: Romet Pony
|
Linka licznika, napęd licznika ogar 205
Witam, mam mały problem, zakupiłem nowy napęd licznika do ogara firmy WM motor, linka też jest nowa z plastikowymi nakrętkami jak w simsonie, niestety licznik nie wskazuje prędkości, linka się nie obraca jest za luźna w gnieździe, zakupiłem następna polska linkę, jest to samo tylko że rdzeń linki jest krótszy, no to zamówiłem z WM motor, myślę sobie jedna firma- bedzie działać, dalej nie działa, zablokowałem linki plastikowymi paskami ale szybko puściły, teraz mam główne pytanie: gdzie dostanę dobrą odpowiednią linkę licznika która współgra z napędem WM motor i oryginalnym licznikiem z ogara, proszę tylko o sprawdzone linki.
~~~~~~~~~~~~~~
Komar 2352W- niedzielne wozidło. , Romet ATV 250
Simson sr50
Simson s50B w częściach na razie,
Romet pony 301
Romet kadet 780
Romet ogar 205
Romet 50t1
Tyler uni-sport (Romet lider)
|
|
21-01-2021 11:41:22 |
|
|
arturwietnamczyk
Rometo-maniak
Liczba postów: 414
Imię: Artur
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Linka licznika, napęd licznika ogar 205
Zamontowałem nowy napęd licznika, a w samym liczniku ta tuleja wygląda jak nowa, do tego jest z metalu, więc myślę że raczej linka by jej nie uszkodziła, mierzyłem rdzeń linki i ma wymiary 1,5x1,5 mm, wszystkie które kupiłem mają taki rozmiar, więc to raczej wina linek a nie napędu i licznika, dodam jeszcze że ten licznik w kadecie działa normalnie, muszę zamienić linkę z kadeta do ogara i zobaczę czy pójdzie,
~~~~~~~~~~~~~~
Komar 2352W- niedzielne wozidło. , Romet ATV 250
Simson sr50
Simson s50B w częściach na razie,
Romet pony 301
Romet kadet 780
Romet ogar 205
Romet 50t1
Tyler uni-sport (Romet lider)
|
|
21-01-2021 15:11:08 |