Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kilka pytań o Rometa Sporta
|
Autor |
Wiadomość |
Szymon1
Nowy
Liczba postów: 72
Imię: Szymon
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Kilka pytań o Rometa Sporta
(09-11-2020 15:44:21)jurek_1961 napisał(a): Moim zdaniem przede wszystkim takiego, żeby było Ci wygodnie, ale to nie jest oczywiście żadne epokowe odkrycie. Ja obecnie jeżdżę w "Adidasach", takich do gry w piłkę nożną na hali. Są dość wąskie i dobrze wpasowują się w rometowskie noski. I mnie jest tak wygodnie. Ale gdybym miał sztywniejsze podeszwy, to pewnie byłoby jeszcze lepiej...
Racja, takie Adidasy są dosyć wąskie, rzeczywiście powinny wchodzić w noski. Na
razie nosków jeszcze nie zakupiłem. Co do pedałów to w porównaniu z platformowymi
ZZR-ami te ze Sportów mają jednak dosyć wąską przestrzeń między wystającymi z końców
,,listkami''
Wchodzi rowerzysta do sklepu Rometu. Patrzy na składaki, kolarki, zatrzymuje się
przy Jaguarze na Reynoldsach.
Pyta sprzedawcę:
-Czy ta rama jest cieniowana?
-Nie widzi pan, przecież jest biało-czerwona
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-11-2020 17:41:50 przez Szymon1.)
|
|
09-11-2020 17:40:50 |
|
|
Szymon1
Nowy
Liczba postów: 72
Imię: Szymon
Pojazd: Inny Romet
|
(09-11-2020 21:44:45)jurek_1961 napisał(a): Jeśli jeszcze nie masz nosków, to może warto się zastanowić nad pedałami zatrzaskowymi. Pierwsze pojawiły się jakoś pod koniec lat 80-tych (i były produkcji Looka, jeśli czegoś nie pokręciłem), więc nawet jeśli Twój Sport jest z początku produkcji, to jest to "z grubsza" ta sama epoka. Gdybyś znalazł takie pedały, to po założeniu chyba by jakoś bardzo "nie raziły". A efektywność jazdy wzrosła by znacząco. Oczywiście jeśli Ci na tym zależy. No ale jeśli ma być oryginał, wtedy oczywiście nie tędy droga...
Szczerze mówiąc nie mam zamiaru jeździć tym Sportem za dużo, chyba zostanę przy
noskach albo nawet nie będę ich montował. Chciałbym się upewnić, czy w Sportach
były pompki 30cm metalowe z plastikowymi końcówkami czy jakieś inne?
Wchodzi rowerzysta do sklepu Rometu. Patrzy na składaki, kolarki, zatrzymuje się
przy Jaguarze na Reynoldsach.
Pyta sprzedawcę:
-Czy ta rama jest cieniowana?
-Nie widzi pan, przecież jest biało-czerwona
|
|
10-11-2020 12:55:48 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
(10-11-2020 12:55:48)Szymon1 napisał(a): Szczerze mówiąc nie mam zamiaru jeździć tym Sportem za dużo, chyba zostanę przy
noskach albo nawet nie będę ich montował.
Trochę szkoda. SPD to fajna sprawa, pedałowanie dużo wydajniejsze niż normalnie, warto spróbować. Chyba, że upierasz się na klimat retro, wtedy noski.
Ja kombinuję jak pożenić jedno z drugim, czyli mieć SPD jako podstawę i nosek do ozdoby.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
10-01-2021 21:30:11 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|