Wreszcie zebrałem się żeby opisać historię mojej motorynki, co obiecałem wszystkim forumowiczom i nie tyko którzy pomogli mi w przywróceniu jej do dawnej kondycji a nawet poprawieniu jej stanu z czsów świetności
A więc tak, historia tej motorynki zaczęła się w 93r. kiedy to tata kupił mi wymarzony pierwszy motorower, Pony 50M3. Umowa sporządzona na maszynie do pisania i jako właściciel ja niespełna 10 latek właściciel pojazdu kupionego za 450 000,00 zł od pierwszego właściciela o czym świadczy przekazany wraz z umową kupna dowód zakupu w sklepie metalowy. Bardzo zadbana, i codziennie używana, w wakacje praktycznie z niej nie schodziłem, od rana aż do późnych godzin wieczornych, dodam że wyczekiwanych bo pojeździć po zmroku na światłach to było coś Tak służyła mi a potem nauczyła jazdy kuzynkę, koleżankę, no nie koleżanki nie nauczyła, skończyło się rozbitym lusterkiem i porysowaną obwódką lampy (ależ żal do dzisiaj gdy pomyślę to ...). Potem użytkowana przez dzieci moich braci aż do momentu gdy znalazła się w skrzynce rozebrana i nie mająca w sobie życia. Nadszedł jednak czas gdy wróciła do mnie i odzyskała dawny blask
Poniżej załączam kilka zdjęć. LwG
Jeszcze zdjęcia dokumentacji o której wspomniałem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2020 21:44:18 przez sowa.ps.)
09-06-2020 21:31:04
1 osoba postawiła piwo sowa.ps za ten post:1 osoba postawiła piwo sowa.ps za ten post. maj0nez (06-19-2020)
Dołożyłeś od siebie również kilka rzeczy, najfajniej że udało się uratować to zawieszenie przednie Dzięki Józek !
To nic oryginalnego co napiszę bo tą markę już na forum wszyscy dobrze znają ale Józek to najlepszy fachowiec którego poznałem podczas procesu odrestaurowywania motorynki.
10-06-2020 00:55:33
2 użytkowników postawiło piwo sowa.ps za ten post:2 użytkowników postawiło piwo sowa.ps za ten post. joozek (06-10-2020), maj0nez (06-19-2020)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.