Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Nowy cylinder i tłok, szlif,
|
Autor |
Wiadomość |
krzysztof27
Nowy
Liczba postów: 27
Imię: Krzysztof
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Nowy cylinder i tłok, szlif,
(21-05-2020 09:32:38)Mixol napisał(a): Kombinujesz strasznie, kup sobie używany cylinder nadający się do szlifu.W zakładzie określą Ci na jaki szlif wyda, wtedy dopiero kupisz odpowiedni tłok np. Berty.Zrobią Ci szlif z odpowiednim pasowaniem.To że zatarłeś stary cylinder nie oznacza że nie da się go przeszlifować na większy wymiar.Chyba że jest uszkodzony ma rysy albo uszkodzoną tuleję.
Wiem, nie mam teraz dostępu do tego starego cylindra, więc wolę kupić jakiś przez internet. Tak jak pisaliście, kupię jakiś używany i oddam do szlifu. Co do tłoków Berty to macie jakiś dobry sklep, bo ja je widziałem tylko na jackmotors.
Pierwszy raz będę coś takiego robił, więc mam pytanie co mam im dokładnie powiedzieć w zakładzie? I czy jestem w stanie oszacować ile to będzie kosztowało mniej więcej?
Właźta na Rometa, schodzić nie będziecie chceta!
|
|
21-05-2020 10:19:41 |
|
|
Lagoon
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 575
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
Ehh. Wyślij mi ten cylinder kolego Berta do Rometa jest chyba tylko tam w tym sklepie co pisaliście.
Generalnie to jak zakład jest kumaty to dobiorą sami tłok. Cylinder się szlifuje pod tłok, czyli najpierw trzeba oszacować jaki chcemy tłok, kupić go i pod niego wykonać szlif z odpowiednim luzem. Z cenami to różnie, zwykle w przedziale 50-100 zł. Ważne jest, żeby po zabiegu sfazować okna.
Już nie chcę żadnych pilarek
Witam!
Zrobię dobrze cylindrom. Zainteresowany?Pisz PW!
https://www.facebook.com/porting.studio/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2020 00:09:27 przez Lagoon.)
|
|
22-05-2020 00:05:51 |
|
|
Mixol
Uczeń
Liczba postów: 231
Imię: Mixol
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(22-05-2020 13:29:52)krzysztof27 napisał(a): (22-05-2020 00:05:51)Lagoon napisał(a): Ehh. Wyślij mi ten cylinder kolego Berta do Rometa jest chyba tylko tam w tym sklepie co pisaliście.
Generalnie to jak zakład jest kumaty to dobiorą sami tłok. Cylinder się szlifuje pod tłok, czyli najpierw trzeba oszacować jaki chcemy tłok, kupić go i pod niego wykonać szlif z odpowiednim luzem. Z cenami to różnie, zwykle w przedziale 50-100 zł. Ważne jest, żeby po zabiegu sfazować okna.
Jest sens aż tak się z tym bawić? To ma być tylko motorynka do jazdy w wakacje na wsi, żadne długie dystanse. Przejechać z się trochę po ulicy i za domem i tyle
|
|
22-05-2020 13:45:37 |
|
|
krzysztof27
Nowy
Liczba postów: 27
Imię: Krzysztof
Pojazd: Romet Pony
|
Właźta na Rometa, schodzić nie będziecie chceta!
|
|
22-05-2020 16:50:30 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|