jaki motorower kupić na początek
|
Autor |
Wiadomość |
klodian2002
Majster
Liczba postów: 376
Imię: Klaudiusz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: jaki motorower kupić na początek
Ja w wieku ok 11 lat miałem kadeta, z którym przez ponad 2 lata nie było nic dłubane, do dziś pamiętam jak od drugiego palił przy -15 stopni. Teraz, już prawie 5 lat mam 223, jako małolat zachwalałem, bo i simsona brałem na prostej, bo mocniejszy od kadeta, 3 biegi itd. ale powiem ci że z czasem zmieniłem zdanie, mam prawko, japonię do daily, i zamiast Ogara 200 wolałbym 205, mniej grzebania i jakiś sentyment po kadecie do 023 pozostał. I tak, niby mam kadeta, kupiłem jakoś 2 lata temu, ale do dziś czeka na remont A co do simsona, to jest to całkiem inna bajka, jeżeli chodzi o codzienną jazdę, to przebija wszystkie romety , no może prócz charta . Ogólnie temat rzeka, co człowiek to opinia. Na twoim miejscu celowałbym w wsk, jeżeli tylko po polnych drogach. Kwestia twojego budżetu i planów na przyszłość.
Moje sprzęciki
Ogar 200 87r
Kadet 110 Automatic 90r|Peugeot 205 1.0B 91r.
Kadet M780 86r
Komar 2350 75r |Karpaty 50
50-T1 79r.
|
|
16-05-2020 13:22:12 |
|
|
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,609
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: jaki motorower kupić na początek
A ja powiem inaczej: bierz cokolwiek co Ci się spodoba. Każde stwierdzenie "dziś się nie nadaje do jazdy" to bzdura. Trabant też się dziś nie nadaje do jazdy, więc przejechałem nim w trzy lata kilkanaście tysięcy kilometrów. Jeśli chcesz to możesz jeździć nawet Fordem T, o ile tylko będziesz wystarczająco uparty i przyjemność z jazdy przewyższy jego wady. A bezawaryjność to mit. Są konstrukcje lepsze i gorsze, zdarzają się wady fabryczne i złe rozwiązania, ale najważniejsza jest dbałość właściciela i stan pojazdu. Z biegiem czasu rozwiąnia mechaniczne, wymagające dbałości i okresowej kontroli zostały wyparte przez elektronikę (choćby w przypadku załponu), ale przecież bez problemu można wymienić stare na nowe, inne.
Inna sprawa to moc silnika, możesz ją podnieść, ale w pewnym momencie zaczną padać kolejne podzespoły, które nie są zaprojektowane pod wyższą moc. Tu musisz dokonać decyzji przy zakupie. Przy czym nawet S38 spokojnie daje sobie radę z tym, żeby dotoczyć się na miejsce. A nie ukrywajmy, to tylko motorower, prawie najniższe ogniwo w drogowym łańcuchu pokarmowym, z samochodami ścigać się nie będziesz.
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
|
|
17-05-2020 10:32:55 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|