Trampek 600 by.. Tomasso94
|
Autor |
Wiadomość |
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Trampek 600 by.. Tomasso94
Starzeje się. 67% forum po nazwie tematu spodziewa się tutaj tramboldżini...
A że nadal jestem dzieckiem, to i na dzień dziecka sam sobie kupiłem prezent. Jaram się jak szczerbaty sucharkiem albo dzik sosenką, ale przy porządnym enduro wydech góro inaczej się nie da. A prezentem tym jest nic innego jak wymarzona Honda XL600 Transalp. Tzn zawsze miałem w głowie Africe, ale ich ceny w dobrym stanie są dość spore. Poprzedni właściciel dostał go na 18 od wujka, i za dwa tygodnie śmignął sobie z nim 4000 km na rumunie. Brzmi zaskakująco, ale jak już się wsiądzie na to moto, to ja już to zrozumiałem...
Zakupiony w sobotę wieczorem, a na ten moment przejechałem już 170 kilometrów. Po prostu nie chce się z niego zsiadać, tylko jechać, jechać, jechać...
Stan - 44700 od nowości, mechanicznie z jednym zastrzeżeniem do tej pory, mianowicie szalejący jeden moduł zapłonowy, ale już zdążyłem go wykopać, wybebeszyć, polutować i chodzi. No ale ten typ tak ma, jedyna wada wrodzona. Silnik pracuje elegancko, wszystko po prostu działa tak jak ma działać. Opony mitas, conajmniej jeszcze 80% bieżnika. Niedawno wymieniony napęd, oczywiście po olejach filtrach i tak dalej. Wizualnie jak na 1993 rok również bardzo dobrze, z wyjątkiem jednego uszczerbku na boku.
Z planów - moduł na zapas i deflektor na szybę, co by tak głowy wiatr nie urywał.
Foteczky. Trochę od błota, ale brodzenie po kałużach jest tak fajne...
- Volvo V70 II
- Honda Transalp 600V
- Romet Kadet 110 Automatic
- Romet Komar
- Romet Ogar 200
- Opel Astra G
*** ...i wtedy rzekł - Nie da się. ~ Tomasso94 ***
|
|
03-06-2019 10:37:11 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Tomasso94 za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Tomasso94 za ten post.
joozek (06-03-2019), marcin1479 (06-03-2019)
|
Tomasso94
|
|
17-06-2019 20:02:14 |
|
|
Tomasso94
|
RE: Trampek 600 by.. Tomasso94
A taki odkopik dla odmiany i zakotwiczenia grama historii
Jak sobie ubzdurałem w poprzednim poście, gdy nadszedł czas urlopu, przejechałem jakieś równe 400 km i wylądowałem w miejscu przeze mnie znanym dużo wcześniej niż to modne. Potem jeszcze zaliczyłem Zalew Koronowski i takie tam z Matim i kuleżankami
No a ciut później skończyła się mapa w północną stronę i plan zrealizowany
Już po wakacyjnym szale i powrocie do domu doposażyłem ją w gmole, raz że lepiej wygląda, ale dwa to plastiki dostają mniej po no... Był jakiś Bełchatów, w sumie kopalnia węgla, ogólnie dużo miast, miasteczek i dziur w okolicy, najeździło się.
Po tych kilku tysiącach ujeżdżania nadeszła jesień, więc wziąłem się za porządki. Smarowanie, poprawki itp itd, no i wymiana świec czyli coś co większość w 50% pomija mimo że regularnie wymienia.. Co? Ano to. Dwa gary, cztery świece. Japońscy inżynierowie się postarali fakt - układ zapłonowy niemal niezawodny. No ale wymiana i dotarcie do dwóch ze świec oznacza totalną rozbiórkę, demontaż jednej z chłodnic, ogólnie przyjemne dłubanie ale na dłuższą chwilę. No, ale przynajmniej na drodze tego robić nie trzeba, a jak już to dwie pozostałe świece są dostępne od razu.
I ostatnia przejażdżka 2019 - Góra siewierska. Całe zagłębie i pół śląska jak na wyciągnięcie ręki, pod samym nosem.
No a z ciekawostek to przy okazji zakupiłem od niemca rydwan dla mojej ślicznotki, no i w sumie nie tylko dla niej Teraz można z rodzinką na wakacje pomykać, a przyjemności zawsze na haku
- Volvo V70 II
- Honda Transalp 600V
- Romet Kadet 110 Automatic
- Romet Komar
- Romet Ogar 200
- Opel Astra G
*** ...i wtedy rzekł - Nie da się. ~ Tomasso94 ***
|
|
05-01-2020 01:31:07 |
|
4 użytkowników postawiło piwo Tomasso94 za ten post:4 użytkowników postawiło piwo Tomasso94 za ten post.
gabriel0 (01-06-2020), Kosa78 (01-05-2020), pawel07 (01-06-2020), rafi555 (01-05-2020)
|
Tomasso94
|
|
06-01-2020 14:28:01 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: