Nowy polski iskrownik z allegro
|
Autor |
Wiadomość |
Krzych.R
Nowy
Liczba postów: 54
Imię: Krzysztof
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Nowy polski iskrownik z allegro
(04-12-2019 17:33:52)seler1500 napisał(a): Wtedy tarłoby o korpus cewek. Tarło o drut nawojowy, co jednoznacznie wskazuje na niewłaściwie wykonane cewki.
Brawo , niewłaściwe wykonanie cewki,
właśnie drut wystaje ,wygląda to tak jakby za dużo nawinięto drutu i niestety przytarło ten nieszczęsny drut , iskry też nie dawało, nie zrobie zdjęcia ,bo już spakowałem.
Mam nadzieję ,że zwrócą kase mimo przetarcia tych cewek.
|
|
04-12-2019 17:46:09 |
|
|
gregorian2008
Technik
Liczba postów: 967
Imię: Grzegorz
Pojazd: Romet Pony
|
|
04-12-2019 21:47:22 |
|
|
seler1500
Kątówka robi bzzz
Liczba postów: 1,968
Imię: Rafał
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Nowy polski iskrownik z allegro
(05-12-2019 13:03:36)Mixol napisał(a): Już kiedyś pisałem o tym na forum Wueski, żeby ku.. w XXI wieku nie można było wyprodukować części dobrej jakości i właściwych wymiarach, cewki, przerywacze, kondensatory współczesne to w większości syf.To tyczy się większości produkowanych części, będzie ciekawie jak za kilka lat zapasy używek w dobrym stanie się skończą.
Bo większość kombinuje, żeby tylko taniej, więc mamy taniej, kosztem oczywiście jakości. A często jeśli część nie pasuje, jest przerabiana na własną rękę, zamiast wymienić na sprawną i pasującą lub walczyć ze sprzedawcą. Sprzedawca widząc, że nikt nie ma zastrzeżeń, dalej sprowadza i sprzedaje ten sam tani chłam.
Serwis ACO pod wezwaniem świętego nikasilu
|
|
05-12-2019 15:30:11 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|