Oszukani na zakup motorynki
|
Autor |
Wiadomość |
blackpit12
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Oszukani na zakup motorynki
(20-08-2019 14:07:14)miodek90 napisał(a): Witam
Tez zostałem oszukany na zakupie motorynki, zglosilem juz spr na policje ale nic na razie nie wiedza;/Nie wiem co dalej z tym zrobic. prosił bym bym o jakis kontakt, moze jakos bedzie Pan w stanie mi pomoc.
pozdrawiam
Witam .
Napisz proszę jak dokładnie to sie stało na jakim portalu kto gdzie kiedy jakie daty , komu i ile przelałes pieniędzy
Możesz do mnie napisć na priv wtedy podam kontakt tylko opisz prosze dokładnie co i jak pozdrawiam
(20-08-2019 16:40:23)marcin1479 napisał(a): u mnie sprawa tez sie toczy, byla policja u mnie,ale ja nic nie zglaszalem nigdzie i ponad 50 osob zostalo oszukanych, bylem zlozyc zeznania rowniez jak przyjechali po to
Witaj . Napisz do mnie prywatna wiadomość i opisz dokładnie systuację co jak sie zadziało komu przelałeś pieniądze w jakiej kwocie z jakiego portalu
Możemy sie skontaktować prze priv .
Pozdr
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2019 19:40:34 przez blackpit12.)
|
|
20-08-2019 19:38:07 |
|
|
blackpit12
|
(03-09-2019 15:53:35)rcichy-74 napisał(a): Witam jestem nowy forum też wpłaciłem zaliczkę na motorynke miała być w Olsztynie ludek podał adres pojechałem i wiadomo jak sie skończyło sprawę zgłosiłem dostałem info że ich namierzyli sprawę prowadzi Zgierz ale oni oferowali motorynki z całej Polski z reguły osób które wcześniej sprzedawały te sprzęty jedno jest charakterystyczne dla nich zawsze są nowymi użytkownikami olx czy sprzedajemy i na to trzeba moim zdaniem uwagę na koniec pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Witam Kolegę .
Z Twojego opisu wynika że jesli dostałeś info z Policji że sprawe prowadzą w Zgierzu to się zaczyna wszystko składać w jedną całość , tak jak piszesz ogłoszenia pojawiały się w różnych lokalizacjach w Polsce ale wszytsko prawdopodobnie wychodziło od dwóch oszustów ze Zgierza lub okolic . Super że napisałeś coraz więcej osób sie do mnie odzywa w temacie oszustw na zakup motorynki myślę że nasza sprawa będzie powiązana i jest duża szansa na wywalczenie czego kolwiek bo jak się dowiadywałem takie przęstepstwa internetowe kończą się na niekorzyść pokrzywdzonych , a tutaj gruby temat sie robi .
Może napiszę co w mojej sprawie dzwoniłem tydzień temu do sądu w Zgierzu bo ja juz mam papiery włacznie z akatami oskarżenia pewnych osób i Pani z kancelarii powiedziała mi że jeszcze wpływają cały czas nowe fakty w tej sprawie i czekają na komplet dokumentów w każdym bądź razie akty oskarżeń są juz powysyłane i czekamy na termin rozprawy .
Pozdrawiam Wszystkich
|
|
05-09-2019 00:30:09 |
|
|
blackpit12
|
Oszukani na zakup motorynki
Witam .
W nawiązaniu do tematu i moich wcześniejszych postów , sporo osób wypytuje jak się zakończyła sprawa oszustwa więc odpisuje .
27 stycznia 2020 jest sprawa w sądzie w Zgierzu z dwoma Panami oszustami .
Myślę że wyrok zapadnie tego dnia . Osoby zainteresowane prosze o kontakt chcętnie pomogę .
Pozdrawiam
Notatka od Dawdzio, 13-11-2019 14:17:19
Prosiłem już, żebyś kontynuował w jednym wątku. Nie wiadomo do czego nawiązujesz, skoro nie ma żadnych starszych postów w temacie, bo zakładasz co chwilę nowy. Połączyłem oba w jeden. Znów.
|
|
|
13-11-2019 09:03:12 |
|
|
blackpit12
|
(13-11-2019 13:24:38)stqc napisał(a): Możesz napisać jaki zapadnie wyrok
Witam .
Sprawa sie odbyła , jest to klasyczny przypadek wyłudzeń pieniędzy w formie oszustwa internetowego , kolega oskarżony zakładał konta w banku na tak zwanego słupa któy sie podkładał za alkohol .
Naszczęście jak i oskarżony o oszustwo i Pan słup byli mało inteligentni i wysypali się na maxa działając w obrębie swojego miejsca zamieszkania .
Co prawda sąd wyroku nie ogłosił ale myślę że zwrot moich kosztów będzie do odzyskania .
Pozdrawiam
|
|
02-02-2020 08:41:10 |
|
1 osoba postawiła piwo blackpit12 za ten post:1 osoba postawiła piwo blackpit12 za ten post.
pjoter183 (02-19-2020)
|
ziabsko
Nowy
Liczba postów: 63
Imię: Rafał
Pojazd: Romet Kadet
|
|
|
27-03-2020 14:42:12 |
|
1 osoba postawiła piwo ziabsko za ten post:1 osoba postawiła piwo ziabsko za ten post.
Mati (03-27-2020)
|
ziabsko
Nowy
Liczba postów: 63
Imię: Rafał
Pojazd: Romet Kadet
|
Witajcie
poniżej jedno z wielu ogłoszeń oszustów:
https://www.otomoto.pl/oferta/romet-pony...jlDe.html?
Dzwoniłem kilkakrotnie, włącza się poczta głosowa, później przychodzi informacja iż abonent jest w sieci i ponownie sytuacja się powtarza.
Przestrzegam przed ewentualnym zakupem.
|
|
10-09-2020 15:31:07 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|