Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Hamulce, zawieszenie w Rometach
|
Autor |
Wiadomość |
NoSeLatamTrochu
Druciarz
Liczba postów: 1,014
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet ogar 207 swap &
(04-09-2019 17:35:00)stqc napisał(a): I co da poprawne zrobienie lub oryginalne części w przypadku hamulców? Przykład mojego charta, seryjne oryginalne hamulce ledwo dawały radę przy mocnym wciskaniu przedniego i tylnego hamulca, już nie wspominając jak działały gdy były gorące.
jo tragedyja hamulce rometa
u mnie przedni nowe okładziny, ten rozpychacz, sprężyny, linka i klamka.
niby płynnie chodzi, wszystko nasmarowane a powierzchnia cierna odtłuszczona a o hamowaniu z 60-0 to nie ma mowy żeby to hamowaniem nazwać, co najwyżej spowolnienie, tylny już dużo lepiej, koło bez problemu zblokować można.
|
|
04-09-2019 21:44:05 |
|
|
rafi555
Zawodowiec
Liczba postów: 2,555
Imię: xxxxxx
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Romet ogar 207 swap &
Już nie będę się kłócił charta nie miałem ale taki przykładowy ogar ma dobre hamulce nie ma problemu żeby się zatrzymać.
(04-09-2019 21:44:05)NoSeLatamTrochu napisał(a): (04-09-2019 17:35:00)stqc napisał(a): I co da poprawne zrobienie lub oryginalne części w przypadku hamulców? Przykład mojego charta, seryjne oryginalne hamulce ledwo dawały radę przy mocnym wciskaniu przedniego i tylnego hamulca, już nie wspominając jak działały gdy były gorące.
jo tragedyja hamulce rometa
u mnie przedni nowe okładziny, ten rozpychacz, sprężyny, linka i klamka.
niby płynnie chodzi, wszystko nasmarowane a powierzchnia cierna odtłuszczona a o hamowaniu z 60-0 to nie ma mowy żeby to hamowaniem nazwać, co najwyżej spowolnienie, tylny już dużo lepiej, koło bez problemu zblokować można.
Właśnie dla tego nie działają jak są źle poskładane. To od początku, nowe okładziny, założę się że nie pasowały i zostały potraktowane pilnikiem. Nowe linki są cieńsze niż oryginalne i podczas hamowania się rozciągają a nie rozchylają szczęk. I właśnie wszystko nasmarowane . To już nawet nie będę tłumaczył czemu przy hamulcach się nic nie smaruje no może linkę jak zakładamy czy przy klamce i to wszystko.
"Odpal silnik motocykla
Udaj się na autostradę
Szukając przygody
I wszystkiego, co możesz znaleźć po drodze..."
|
|
05-09-2019 09:04:14 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|