Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet ogar 205 brak mocy.
|
Autor |
Wiadomość |
Szymon2004PL
Uczeń

Liczba postów: 215
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Romet ogar 205 brak mocy.
ponawiam. Wymieniłem gaźńik. pali od kopa na zimnym, utrzymuje w miare dobrą prędkośc pod górę ale nie zmieniło się to że przerywa. I to teraz na zimnym jak odpale to go dławi przez sekunde a potem jak gazuje to przerywa. Jak sie rozgrzeje jest nieco lepiej, ale przy wyzszych obrotach nie da się jezdzic bo non stop go cofa. Prędkość wynosi wtedy ok 35 km/h. Trochę mało nawet na 205 myśle, szczególnie że czuje że romet chce szybciej jechać ale go cofa. Ponadto nawet na nowym gaźniku nie da się go wyregulować.
Moje spostrzeżenia to:
cylinder od 50-t1 chyba, z taką dziurką na coś, napewno nie jest oryginalny.
w niedzielę spróbuje ten zapłon ustawić, bo z tego co się dowiedziałem to nie był on ustawiany po kupnie, czyli jakieś 3,4 lata temu.
prosze o odpowiedź i z góry dzięki
PS: Moc jest lepsza, ale tylko minimalnie. czuć to jak sie rozpędzę i pod górki lekkie wjeżdzam, natomiast pod trochę wieksze nie obędzie się bez redukcji. Wiem że to nie wsk, ale podejrzewam że nie jest aż tak słaby.
A I JESZCZE JEDNO
te przyczyny wyżej wytestuje ale jeśli napiszecie że to może być powodem, bo po mojej wypowiedzi teraz coś się mogło zmienić, a nie chce niepotrzebnie bawić się w odkręcanie.
To chyba tyle.
jednak nie.
na 1 biegu też przerywa..
Dopisuję zeby oszczędzić czas na pytania, które mogę tu napisać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-2019 20:56:43 przez Szymon2004PL.)
|
|
13-07-2019 20:49:17 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|