Witajcie.
Ogłoszenie będzie nietypowe, mam nadzieję, że nie zostanie usunięte.
Nie posiadam osobiście żadnego sprzętu spod znaku Rometa, ale jakiś czas temu nawiązałem współpracę z pewnym posiadaczem Charta, który zlecił mi wykonanie kierunkowskazów LED do jego maszyny.
Klient był bardzo zadowolony, a mi zostało kilka płytek PCB będących bazą pod wspomniane kierunkowskazy. Toteż wychodzę z propozycją, bo być może znajdą się osoby, które również chciałyby coś takiego do swojego Rometa.
Całość jest mojego projektu od początku do końca. Wykonane na zamówienie.
Widoczne na zdjęciach kierunkowskazy pracują poprawnie w zakresie napięć 5-7.2V, a jasność ich świecenia nie ulega zmianie w tym zakresie.
Całość posiada kierunkowskazy na 6 diodach DIP 5mm, oraz opcjonalne pozycyjne na dwóch diodach DIP 3mm z możliwością regulacji ich jasności. Całkowity pobór prądu jednego modułu nie przekracza 100mA.
Moduł wykonany jest w oparciu o źródło prądowe na tranzystorach co zapewnia bezawaryjną pracę w całym zakresie napięć.
Do prawidłowej pracy wymagany jest elektroniczny przerywacz współpracujący z diodami led (jeśli chcemy wyeliminować efekt szybkiego migania). Taki przerywacz również jestem w stanie na zamówienie wykonać.
Koszt wykonania jednej takiej pary kierunkowskazów to 120zł wraz z przesyłką już. Dla 4 sztuk cena to 200zł. Obecnie mam na stanie 3 takie płytki. Istnieje możliwość zamówienia kolejnych jak i wprowadzenia zmian na życzenie.
Czas oczekiwania na zamówienie wynosi do dwóch miesięcy z uwagi na to, iż komponenty do ich wykonania lecą z Chin (płytki PCB).
Istnieje możliwość jak najbardziej wykonania innych modułów pod specjalne zamówienie do dowolnego modelu lampy. Powyższe zdjęcia należy w takim razie traktować jako przykład. Mogę wykonać na zamówienie kierunkowskazy, lampy tylne, czy nawet przednie wedle uznania. Moduły wykonuję w oparciu o oryginalne obudowy (nie tworzę obudów od podstaw!)
Lampy oczywiście, naturalnie nie posiadają homologacji drogowej, więc jest to wykonanie tylko i wyłącznie na odpowiedzialność zamawiającego.
Zapomniałem dodać email'a kontaktowego.
W razie pytań można się ze mną skontaktować pod adresem:
iasafaerselectronics@gmail.com
Notatka od JGNZM, 06-07-2019 15:04:48
Przeniosłem do odpowiedniego działu
|