Motorynka swap 110 cm3 i inne usprawnienia
|
Autor |
Wiadomość |
seler1500
Kątówka robi bzzz
Liczba postów: 1,968
Imię: Rafał
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Motorynka swap 110 cm3 i inne usprawnienia
Dobra, rozkułem głowicę i moim oczom ukazał się obraz nędzy i rozpaczy, wszystko w nagarze i syfie, a zawór wydechowy miał przedmuch. Na szczęście nie zdążył się upalić. Dotarłem, wyczyściłem, założyłem lepsze uszczelniacze - od gy6, z dwiema sprężynkami, zakułem zawory, złożyłem i próba - zapalił z kopa, teraz trzyma wolne. Dodatkowo założyłem fajkę z kosiarki i dbkiller - tym razem przewierciłem tłumik i kolanko, a w dbkillera wspawałem nakrętkę. Całość skręciłem i teraz nie ma możliwości utraty wyciszenia.
Pozdro, serdel
Serwis ACO pod wezwaniem świętego nikasilu
|
|
10-06-2019 05:11:06 |
|
|
NoSeLatamTrochu
Druciarz
Liczba postów: 1,014
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
|
25-06-2019 18:50:02 |
|
2 użytkowników postawiło piwo NoSeLatamTrochu za ten post:2 użytkowników postawiło piwo NoSeLatamTrochu za ten post.
Paweł123 (06-25-2019), seler1500 (06-25-2019)
|
seler1500
Kątówka robi bzzz
Liczba postów: 1,968
Imię: Rafał
Pojazd: Romet Pony
|
Nie dysponuję na razie kamerką sportową, a nie mam zamiaru was męczyć 360p pikselozą
Na pewno będzie ładnie obracać. Z tyłu siedzi Michelin ACS 9x2.75, a z przodu Vee Rubber 9x2.5. Oponki ładnie siadły. Dotoczyłem sobie dystanse kół na prototypowej tokarce. Wygląda na to, że są proste, więc chyba działa jak powinna Oddałem do ślusarza zębatkę 23z od gy6 150cc, do wytoczenia większego otworu centralnego i wywiercenia otworów mocujących. Będzie to zębatka tylna - pod łańcuch 428. Sam łańcuch myślę wrzucić oringowy DID, powinien nieco wytrzymać. Zmieniłem ten pęknięty pokrowiec siedzenia, a także tylny błotnik i pokrywę schowka. Lepiej. Bak tymczasowo uszczelniony klejem epoksydowym - pękł na przednim mocowaniu (pojawiła się rysa, przez którą ciekła benzyna). Zgubiłem dzisiaj 3 śruby, więc rozebrałem ile się dało i skręciłem z dodatkiem kleju do gwintów.
Obiecane fotki.
Stara Awina vs Michelin
Teraz opony ładnie kleją do asfaltu. Przyjemnie się jeździ, nie trzeba się już obawiać uślizgu przy zbyt dużym pochyle.
Serwis ACO pod wezwaniem świętego nikasilu
|
|
27-06-2019 01:20:14 |
|
1 osoba postawiła piwo seler1500 za ten post:1 osoba postawiła piwo seler1500 za ten post.
gabriel0 (06-27-2019)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|