Kolorofon DZS-01 problem
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
04-06-2019 16:55:19 |
|
|
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,609
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Kolorofon DZS-01 problem
To może taka zmyślona bajka z morałem: nie miałem paliwa w Romecie, ale znalazłem kanister z czymś płynnym, wiec zalałem. Oleju też nie było, więc go olałem. Nie chciał odpalić, a po próbie ciagnięcia za samochodem silnik się zatarł. No ciekawe dlaczego.
Skoro masz napisane, że bezpiecznik ma być 630mA to MA BYĆ 630mA. Nie 400mA, nie 2A, tylko 630mA. Dalej. Znalazłeś jakiś, włożyłeś i coś się spaliło. Równie dobrze mogłeś ten spalony owinąć drutem, na jedno by wyszło. Jak lampka ci nie świeci to wkładasz gwoździa do kontaktu, żeby sprawdzić czy jest prąd? Jakiej chcesz pomocy, skoro nie wiesz co robisz, ale zamiast najpierw spytać, kombinujesz sam i jest z tego więcej szkody niż pożytku?
Póki co wiadomo jedynie, że pali bezpieczniki, więc doradzono ci szukanie zwarcia w okolicach włącznika i przewodzie zasilającym. Nie wstawiłeś nawet zdjęć. Na forum są dobrzy elektronicy, ale i najlepszy specjalista nie ma szklanej kuli.
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2019 16:45:48 przez Dawdzio.)
|
|
07-06-2019 16:41:18 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|