Ocena wątku:
- 2 głosów - 3 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jak obniżyć spalanie - prędkości, rozmiar zembatki?
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,609
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Jak obniżyć spalanie - prędkości, rozmiar zembatki?
Można też włożyć druciki w dysze...
Ogar to nie Kraz, pali tyle co nic, na czym tu oszczędzać? Nie ma pieniędzy na benzynę - polecam rower. Silnik nie pali "ileś tam litrów na sto" bez powodu. Zależy to od jego konstrukcji i on tyle spalić musi, a różne, chałupnicze sposoby zmniejszenia spalania spowodują jedynie szybsze zużycie części, więc oszczędność będzie jedynie pozorna (poza tym mniej paliwa = mniej oleju = gorsze smarowanie).
Zostaw jak jest, skoro wszystko działa dobrze i jeździj tak, aby spalić mało. Styl jazdy ma znaczenie. I nie chodzi mi o jak najniższe obroty silnika, bo wtedy wcale nie pali mało, wręcz przeciwnie.
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
|
|
02-04-2019 23:31:10 |
|
1 osoba postawiła piwo Dawdzio za ten post:1 osoba postawiła piwo Dawdzio za ten post.
adam16v (04-03-2019)
|
adam16v
Nowy
Liczba postów: 27
Imię: Adam
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Jak obniżyć spalanie - prędkości, rozmiar zembatki?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, te uszczypliwe też . Wiem że motorower generalnie pali " mało". Nie szukam niewiadomo jakich oszczędności, a raczej interesuje mnie patrzac od strony spalania optymalnej wielkości z ębatka i prędkość jazdy. To jest mój pierwszy motorower i pierwszy dwusuw. To chyba nic złego ze chce się dowiedzieć jak jeździć i co ustawić żeby był ekonomiczny?
Z jednego z powyższych postów wiemy juz ze ekonomiczna prędkość to 40-45km/h. Co do zębatki to póki co nie dostałem odpowiedzi. Będę testować 11zi zobaczymy co wyjdzie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2019 13:45:20 przez seler1500.)
|
|
03-04-2019 08:05:24 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|