Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
S-38 Ciezko pali, muli po dodaniu gazu.
|
Autor |
Wiadomość |
Wojciszek
Uczeń
Liczba postów: 165
Imię: X
Pojazd: Inny
|
RE: S-38 Ciezko pali, muli po dodaniu gazu.
|
|
14-03-2019 15:00:20 |
|
|
Wojciszek
Uczeń
Liczba postów: 165
Imię: X
Pojazd: Inny
|
RE: S-38 Ciezko pali, muli po dodaniu gazu.
Te ułamane uszka to konstrukcyjna wada tego gaźnika. Ja też mam ułamany ząbek. Skleiłem go klejem do metalu. Jak tako trzyma. Zresztą jeden czy dwa to i tak nie ma za dużego znaczenia. Znajomy też nie ma jednego uszka, a romet mu chodzi całkiem nieźle. Proponuje najpierw ustawić gaźnik i go przetrzymać w odpowiedniej pozycji i jednocześnie dokręcić mocno stronę tam gdzie jest uszko. Drugą dasz podkładkę i tyle. Co do dysz. To jeśli są zanieczyszczone lub małe to może mieć to duży wpływ na działanie silnika.
A wracając do mnie. Dysze wymieniłem. Chodzi trochę lepiej, ale nadal nic to nie dało. Dopiero jak podniosłem iglicę na samą górę, to przestał się dławić. Jednak nadal jest słaby pod górkę ( choć na nią wjedzie). Po wymianie na iskrę dostał lekkiego kopa. Jednak jak wjedzie pod górę i ustawi się na równej drodze to zaczyna go strasznie dławić (bez znaczenia, który bieg) po czym gaśnie. Jak się go zapali to wszystko wraca do normy. Wyczerpały się moje opcje może ktoś doradzi, żebym nie musiał otwierać nowego tematu.
Wymienię co zrobiłem:
Szczelność gaźnik-cylinder, cylinder-kartery - OK
Iskra (z fajka i bez) - OK
Kondensator (podmienione 3) - OK
Świece - OK
Cewka zapłonowa - OK
Dysze gaźnika (nowe) - OK
Iglica - OK
Magneto (mam dwa) - OK
Ustawienie zapłonu (3 mm przed zapłonem, ustawiany chyba z 5 razy z pokładami zabezpieczającymi) -OK
Platynki (czyste i ustawione na 3,5mm, nie iskrzą) - OK
Simmeringi (nowe) - OK
Gaźnik (ustawiany) - OK
Przerwa na świecy (mam dwa) - OK
Jedyne co mi się rzuciło w oczy, to jakby żółta iskra zamiast niebieskiej. Wcześniej miałem czarną świecę, a teraz lekko czarna po bokach i na środku brązowa ,,kawa z mlekiem''.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2019 02:09:10 przez Wojciszek.)
|
|
15-03-2019 01:50:45 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|