Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
S-38 Ciezko pali, muli po dodaniu gazu.
|
Autor |
Wiadomość |
krzysiekli
Nowy
Liczba postów: 32
Imię: krzysiek
Pojazd: Inny
|
S-38 Ciezko pali, muli po dodaniu gazu.
Witam,
mam problem z komarowskim silnikiem S38.
Silnik ma dobra iskrę, zaplon ustawiany wielokrotnie.
Problem polega na tym ze ciezko go odpalic. Zdarza sie tak ze przy 1 kopnieciu odezwie sie jeden jedyny raz i koniec. Po wymianie swiecy na inną , ktoras tam kolejna silnik odpala, mozna go zgasic, pozniej odpala na 1 zabek. Lecz przy dodawaniu gazu lubi mulic, czasem strzeli z gaznika. Sa momenty ze chodzi dobrze, odpala za kazdym razem ,lecz gdy ostygnie juz nie chce odpalac. Iskrownik z epoki, gaznik kupiony nowy, na allegro "chinski", moze to jego wina? Gaznik oczywiscie regulowany rowniez wiele razy , czyszczony itp.
Silnik gdy pali i wkreca sie fajnie na obroty na luzie to w momencie gdy wrzucam bieg i proboje ruszyc to sie dlawi i gasnie. Dodam ze zauwazylem ze czasem paliwo wycieka przez filtr powietrza.
Co mu moze byc?
|
|
11-03-2019 10:18:09 |
|
|
Wojciszek
Uczeń
Liczba postów: 165
Imię: X
Pojazd: Inny
|
RE: S-38 Ciezko pali, muli po dodaniu gazu.
Jak strzela z gaźnika i masz problemy z uruchomieniem silnika to jeszcze przychodzi mi na myśl, że mieszanka może być za uboga. Musiałbyś podnieś iglicę o jeden rowek w górę. Jak zatykałeś ręką filtr powietrza i nadal chodził to oznacza, że łapie lewe powietrze przy połączeniu gaźnik-cylinder.
Tutaj masz dobrze wytłumaczoną obsługę i regulacje gaźnika.
http://www.motomaniacy.com/viewtopic.php?t=21342
Przy okazji mam podobnie do ciebie z tą różnicą, że dławi się i obroty ponownie rosną tylko na drugim biegu. Świecę miałem czarną (ale miałem za dużo oleju, naprawiłem). Ponad to miałem zanieczyszczoną dyszę wolnych obrotów jakimś osadem. Musiałem przeczyścić drutem. Teraz kupiłem nowe dysze i gaźnik zamoczyłem w specyfiku do mycia gaźników. No nic zobaczymy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2019 19:13:20 przez Wojciszek.)
|
|
13-03-2019 19:04:57 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|