Ja to tam nie mam nic do kogoś kto zrobi na oryginał, ale jak ktoś sie upiera, wmawia, ze to super klasyk, unikat, jedyny taki, trza ratować, weź ty gdzie mi z nieoryginalną nakrętką... to mi sie aż żal robi Mnie w tym boli, że kiedyś też tak myślałem, że łooo toż to stare kurczy trza by to zachować, a każdy wie, jak sie to skończyło Mnie boli bardziej, że ja potrafię uszanować, jak ktoś wpiernicza 3 tysie w remont ogara, ale większość z tych osób nie potrafi uszanować, że ja przerobiłem coś z czego mam teraz fun
Każdy kiedyś zaciągnął się z baku
"Legends never die, they become a part of you"
08-03-2019 01:55:54
2 użytkowników postawiło piwo krystian276 za ten post:2 użytkowników postawiło piwo krystian276 za ten post. Jorginsson (05-29-2019), Odrestaurator (03-08-2019)
Najbardziej to mnie rozmiesza to , że osoby co uważają te sprzęty za złom (prl) , wyśmiewają innych za ceny jakie dają i piszą że to nic nie warte , a jak co do czego to sami wystawiają to za śmieszną sume . Ostatnio nawet jeden chłopak kłócił się że gaźnik do wski to złom nic warty itp , teraz widziałem jak wystawił gołą komorę pływakową (bez reszty) za 30 zł , no świetnie , gaźnik kpl można za tyle kupić no ale są ludzie i taborety. (oczywiście znam więcej takich przypadków).
08-03-2019 02:02:46
1 osoba postawiła piwo Simpepsi97 za ten post:1 osoba postawiła piwo Simpepsi97 za ten post. rafi555 (03-08-2019)
Simpepsi, apropo tych cen, to ja zawsze wystawiałem wszystko za bezcen... kur... piiiip...... stało to tyle że 300kg wywaliłem na złom Nie wiem co jest z ludźmi, ale nikt nie chciał tego kupować za często połowe ceny z grup.... dodam, że za kartery od CZ dostałem na złomie więcej niż wołałem na grupie.....
Każdy kiedyś zaciągnął się z baku
"Legends never die, they become a part of you"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2019 02:05:50 przez krystian276.)
(08-03-2019 02:05:11)krystian276 napisał(a): Simpepsi, apropo tych cen, to ja zawsze wystawiałem wszystko za bezcen... kur... piiiip...... stało to tyle że 300kg wywaliłem na złom Nie wiem co jest z ludźmi, ale nikt nie chciał tego kupować za często połowe ceny z grup.... dodam, że za kartery od CZ dostałem na złomie więcej niż wołałem na grupie.....
Masz ten silnik jeszcze od wski 125 co stał na dworze i przykrywał go śnieg ? znając ciebie to co sprzedawałeś nic sie nie nadawało do użytku xd
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2019 02:09:50 przez Simpepsi97.)
Dodam jeszcze tylko, że zapewniam Was, że zastanowiłem się dwa razy, zanim stwierdziłem, że osłony zawieszenia będą modyfikowane. Ale nie chciałem zostawiać przodu "w serii", bo Ogar ma ten niewątpliwy problem, iż jest motorowerem do granic możliwości już zunifikowanym, a w efekcie nudnym. Zostawiając przodek bez zmian w obliczu reszty prac które zamierzam wykonać, to jakby upiec wspaniały jabłecznik i nie posypać go pudrem. Każdy się zorientuje, że czegoś tam brakuje. Potem zastanowiłem się kolejne dwa razy, zmierzyłem 5 razy, żeby mieć pewność, że jak przytnę to będzie pasować, co by faktycznie nie marnować następnych części. Efekt tych modyfikacji to już zupełnie subiektywna sprawa, ale jak to wszystko dostanie odpowiednie malowanie, a chromy zaczną się błyszczeć, to może część z Was przekona się, że jak czasem utniemy jedną pordzewiałą osłonę to nie będzie takiej tragedii tym bardziej, że jest to element, ktory przy odrobinie umiejętności można śmiało dorobić. I to jest cały fun przy odbudowach/ renowacjach!
I tyle szumu o to, że Jorginsson uciął osłonę? Serio? Nie żeby coś ale to jego własność i równie dobrze mógł ją pociąć na kawałeczki i nikomu nic do tego
08-03-2019 17:35:25
1 osoba postawiła piwo Motorowerzystka za ten post:1 osoba postawiła piwo Motorowerzystka za ten post. Jorginsson (05-29-2019)
I ja popieram Motorowerzystkę. Robicie gburzę jak na facebooku.
Jego sprzęt niech robi co chce. Dla jednego to zabytki, dla innego złom.
Każdy ma swoje zdanie. Nie bawcie sie w polityków i ich kłótnie o nic.
3 użytkowników postawiło piwo bkrukl za ten post:3 użytkowników postawiło piwo bkrukl za ten post. Odrestaurator (03-08-2019), seler1500 (03-08-2019), stqc (03-08-2019)
Co Wy gadacie o fajsbukowej gównoburzy, ten temat to po prostu fajny sposób na rozruszanie forumowych emocji.
08-03-2019 22:26:31
2 użytkowników postawiło piwo Texas Ranger za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Texas Ranger za ten post. Jorginsson (03-09-2019), rafi555 (03-08-2019)
Ulepy i modzenie złeee a jak zaczynałm motorynkę modzić nikt nawet słowa o tym nie napisał
Serwis ACO pod wezwaniem świętego nikasilu
09-03-2019 01:16:03
2 użytkowników postawiło piwo seler1500 za ten post:2 użytkowników postawiło piwo seler1500 za ten post. Jorginsson (03-09-2019), Motorowerzystka (03-09-2019)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.