Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet POLO-LUX - śmietnikowy dar od losu
|
Autor |
Wiadomość |
Pawelko
Nowy
Liczba postów: 15
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Komar
|
Romet POLO-LUX - śmietnikowy dar od losu
Cześć,
przedstawiam Wam dzisiejsze niespodziewane znalezisko oparte o śmietnik w centrum dużego miasta Romet wygląda na kompletny (wyrzucający dołożył nawet trzecie koło). Na piewszy rzut oka jedyną widoczną przeróbką jest oczywiście inne siodło i sposób jego mocowania. Na szczęście wydaje się łatwe do przywrócenia (o ile znajdę "bananka"). Brak również osprzętu. Nie mam też pewności co do kierownicy - ale może jest pośród Was ktoś to jest mnie w tej sprawie utwierdzić.
Akcja była dosyć szybka - nie miałem czasu dokonać głębszego rekonensansu i większej ilości fot. Więcej zdjęć i info w następnych postach (jeżeli kogoś to zainteresuje). .
---
Mój garaż:
Romet Flaming '76
Romet Komar 2351
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2019 22:15:55 przez Pawelko.)
|
|
24-02-2019 22:15:02 |
|
|
Pawelko
Nowy
Liczba postów: 15
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet POLO-LUX - śmietnikowy dar od losu
Zamieszczam kilka zdjęć po wstępnym oczyszczeniu roweru. Wnioski:
- Powłoka lakiernicza w akceptowalnym stanie,
- hakerski patent przy uszkodzonym spawie ramy przy sztycy siodła,
- opony Stomil po oczyszczeniu w niezłym stanie (więcej krzywdy zrobił im długotrwały postój niż zużycie wynikające z eksploatacji),
- nieoryginalny mostek i patent związany z jego mocowaniem - mam gorącą prośbę do posiadaczy o info (zdjęcia) jak to powinno wyglądać oryginalnie. Jakiego mostku szukać? Może ktoś ma?
- siodło nieoryginalne, ustawione "na słowo honoru" dla zdjęcia (szukam oryginalnego banana seat).
(26-02-2019 00:16:40)RaszkoV napisał(a): Siodełka z tego co wiem można trafić we Włoszech , i to w na prawdę świetnym stanie. Trzeba szukać , co jakiś czas bywają po ok. 10-20 funtów
gdzie najlepiej szukać eBay? może jakiś inny portal?
(24-02-2019 23:09:00)RaszkoV napisał(a): [...] Mam jedną prośbę , jak byś zdejmował osłonę do czyszczenia czy coś w tym stylu , to czy mógłbyś zwymiarować mocowania? [...]
Zrobilem dla Ciebie kilka zdjęć ujmujących wymiar pod poniższym linkiem:
https://drive.google.com/drive/folders/1...sp=sharing
(26-02-2019 16:08:23)marceld napisał(a): Tak z ciekawości, w jakim to mieście takie skarby?
rower znalazł się w stolicy
---
Mój garaż:
Romet Flaming '76
Romet Komar 2351
|
|
08-03-2019 06:05:33 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|