Star 1142 Turbo Wojtasa
|
Autor |
Wiadomość |
Wojtek.
Nowy
Liczba postów: 49
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Star 1142 Turbo Wojtasa
Była cisza w temacie, ale pora coś zapodać. Porobiliśmy parę zaprawek na kabinie, jej spód zakonserwowaliśmy bitexem i w żniwa skończyły się hamulce z tyłu. Wszystko zostało ogarnięte, bo przecież 31.08 bolid jedzie na 5. Legendę Stara w Starachowicach. Pech chciał, że linka gazu poszła dzień przed zlotem, ale udało się kupić nową, która... była za długa, trochę rzeźby. Jakoś jeździ i przejeździł do połowy programu zlotu na pierwszy dzień. Pierwsze problemy z odbijaniem gazu, kabina w górę pod starostwem powiatowym w Starachowicach. Sytuacja opanowana, do dnia następnego. Do Mirca dojechaliśmy bez problemu, na powrocie znowu problem z zacinającą się linką. Tym razem pod galerią "Galardia" kabina w górę, poprawiamy linkę znowu... może na powrót do domu wytrzyma. Dała radę do Magnuszewa, na stacji kupiliśmy smar i wysmarowaliśmy, aż kipiało. Jakoś się doturlał, ale kabina poszła w górę, linka wyleciała, a na jej miejsce wsadziliśmy prowizorkę - pancerz starej linki + "widełki" z niej, a w środek poszedł drut. W poniedziałek pojechałem na skrócenie tej za długiej linki na wymiar starej i podmieniłem z powrotem, bo to pewniejsze niż prowizorka. Ogółem Star zrobił około 380km bez problemów (z wyjątkiem linki gazu) i mimo, że był tam pierwszy raz to do domu przywiózł pierwsze miejsce w jednym z konkursów. Poznaliśmy sporo osób i ja trochę więcej się dowiedziałem o tych autach. Dłużej już nie będę zanudzać, łapcie dosłownie kilka fotek.
Oczywiście zanim powstanie hurr durr, bo dyplom jest na Jacka, a nie na mnie. Tata jest właścicielem pojazu, więc to on jest na dyplomie. Choć i tak odbierałem go ja. :E
|
|
03-09-2019 23:43:36 |
|
3 użytkowników postawiło piwo Wojtek. za ten post:3 użytkowników postawiło piwo Wojtek. za ten post.
bartosz1907 (09-05-2019), Jorginsson (09-04-2019), seler1500 (09-17-2019)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|