Śmieszne odpowiedzi kupujących / sprzedajacych
|
Autor |
Wiadomość |
czarek23100
Uczeń
Liczba postów: 164
Imię: Cezar
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Śmieszne odpowiedzi kupujących / sprzedajacych
|
|
12-01-2019 12:17:02 |
|
|
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,609
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
No sama prawda. Mam wystawione auto za 1,5 kafla i z trudem powstrzymałem się od zwyzywania inteligenta, który w pierwszej wiadomości spytał czy sprzedam za tysiąc. Pewnie! Nawet jeszcze dopłacę!
Przyjeżdżasz, oglądasz i negocjujesz, a nie na wstępie. Teraz powiem, że za tysiąc, a później taki przyjedzie, obejrzy i uzna, że tysiąca nie da, ale za pięć stów łaskawie kupi.
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
|
|
12-01-2019 15:18:26 |
|
|
DumDum
Uczeń
Liczba postów: 123
Imię: DD
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Myślę, że trochę rzeczy sprzedaje. Pytań o ostateczną nienawidzę. Cena zależy od wielu czynników.
Negocjacja nie polega na spytaniu o ostateczną, tylko rozmowie o cenie. Czyli podstawa to zaproponowanie swojej oferty. Najlepiej rozsądnej. Jeśli masz podstawy do tego żeby proponować połowę kwoty wystawionej to próbuj. Zdarzało mi się już tak, że ktoś proponował połowę mojej ceny i podparł się kilkoma argumentami i szło dojść do porozumienia. Ale najczęściej pisze dzieciak, pyta o ostateczną i wielkie oburzenie, że mu sam nie chce z miejsca ceny obniżyć. Bo przecież zaznaczyłem, że do negocjacji. A, że on nie wie na czym polega negocjacja i nie potrafi zaproponować swojej ceny, to już jego problem.
Trzeba mieć też umiar w propozycjach. Jak ktoś Proponuje mi, żebym wysłał przedmiot w cenie, zgadzam się bez problemu. Obniżenie o 10% i wysyłka, często również. Ale już przy 20% i wysyłce, to wypadłoby jednak napisać coś więcej.
Wątpię, żeby jakiś sprzedawca opuścił z miejsca połowę ceny przy pytaniu o ostateczną. A przy negocjacji się da.
Dlatego też jeśli ktoś pyta o ostateczną i raczę mu odpisać, często jest traktowany gorzej.
|
|
12-01-2019 19:03:04 |
|
2 użytkowników postawiło piwo DumDum za ten post:2 użytkowników postawiło piwo DumDum za ten post.
Artur (01-13-2019), Dawdzio (01-12-2019)
|
czarek23100
Uczeń
Liczba postów: 164
Imię: Cezar
Pojazd: Romet Pony
|
|
12-01-2019 19:31:51 |
|
|
Wojtek.