Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 200] Początek produkcji, inne mocowanie pompki
|
Autor |
Wiadomość |
Szymon72
Nowy

Liczba postów: 82
Imię: xxx
Pojazd: Romet Chart
|
Początek produkcji, inne mocowanie pompki
Witam, mam pytanie odnośnie mocowań pompki w ogarze 200. W moim niebieskim ogarze z 84' roku (proste mocowanie cewki, długa główka, filtr na 4 śruby) mocowanie jest tak jak w większości pod bakiem:
natomiast przy ramie z 83' roku (mocowanie cewki w kształcie litery "L", długa główka, filtr na 4 śruby) mocowanie jest w zupełnie innym miejscu
Czy takie mocowania były tylko na początku produkcji w 83' roku? jeszcze nigdzie nie widziałem takiego i się zastanawiam czy to jakaś próbna wersja czy co, oraz czy po numerze ramy da rade odczytać, który to wyprodukowany egzemplarz (podobno jest bajzel z tymi numerami):
Nie mogę znaleźć nigdzie info na ten temat, nawet w poradniku Quake96 - http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=45151 nic o tym nie ma, więc chciałbym się dowiedzieć czy to jakaś wersja próbna czy najzwyklejsza zmiana.
|
|
02-11-2018 21:01:21 |
|
|
Simpepsi97
Użytkownik

Liczba postów: 162
Imię: Dominik
Pojazd: Inny
|
RE: Początek produkcji, inne mocowanie pompki
|
|
03-11-2018 00:32:01 |
|
1 osoba postawiła piwo Simpepsi97 za ten post:1 osoba postawiła piwo Simpepsi97 za ten post.
Szymon72 (11-06-2018)
|
Simpepsi97
Użytkownik

Liczba postów: 162
Imię: Dominik
Pojazd: Inny
|
|
|
03-11-2018 02:04:51 |
|
|
Szymon72
Nowy

Liczba postów: 82
Imię: xxx
Pojazd: Romet Chart
|
Ok, kolejna ciekawostka u spodu ramy, wcześniej nie zwróciłem na to uwagi, to trochę się różni od oryginału. Nasuwa się pytanie, czy to czyjeś rzemiosło, czy dziwne próbne fabryczne rozwiązanie?
Dodam, że jest to ładne, gładkie i równe. Nie wydaje mi się, by ktoś to sobie sam wspawał, tym bardziej, że nie widzę w tym sensu + ten element raczej nie ulega zniszczeniu. Tutaj wszystko jest możliwe, w końcu to prawdopodobnie próbny wypust
Tutaj zestawienie / porównanie:
|
|
05-11-2018 23:24:55 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|