Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ogar 200 kopci
|
Autor |
Wiadomość |
TheKocur
Mechanik

Liczba postów: 386
Imię: Łukasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Ogar 200 kopci
Witam. Ostatnio zauważyłem, że mój ogar zaczął bardzo kopcic  Znaczy się zawsze kopcił, ale tłumaczyłem sobie to mieszanką 1:25 ,ponieważ jest jeszcze na dotarciu (700km)  Zacząłem szukać przyczyny. Zdjąłem cylinder i okazało się że w skrzyni korbowej jest trochę oleju (stał 1 dzień). Pech chciał ,że niedawno skończył mi się czerwony olej do mieszanki i musiałem nalać żółtego miksolu; hipol ze skrzyni też jest żółty  Myślę ,że ten olej jest ze skrzyni, bo był ciemniejszy ,ale nie wiem na 100%. Simmering sprawdziłem i jest na swoim miejscu ,z zewnątrz wygląda okej. Czyli wychodzi najgorszy scenariusz, poszła uszczelka pomiędzy karterami  ' Pamiętam jak przy składaniu zauważyłem, że mocowania silnika są trochę ściągnięte w stronę środka, przez co kartery po skreceniu bez skrzyni, wału i uszczelki opierała się troche w tych miejscach. Silnik składany na uszczelce 0,5 mm erling (sam wycinałem) i masie uszczelniającej Dirco. A i napisze jakie silnik daje objawy, po postój 1 dzień, motor na zimnym na 1 nie pojedzie więcej jak te 15 , bo bardzo muli go olej i kopci. Gdy już trochę pchodzi raczej już nie muli go tak, ale nie przestaje kopcić
|
|
01-11-2018 09:59:37 |
|
|
TheKocur
Mechanik

Liczba postów: 386
Imię: Łukasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogar 200 kopci
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2018 16:50:05 przez TheKocur.)
|
|
02-11-2018 16:49:41 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|