Romet Kadet 1984r.
|
Autor |
Wiadomość |
silar
Nowy

Liczba postów: 18
Imię: Maciej
Pojazd: Romet Kadet
|
Romet Kadet 1984r.
Witajcie.
Po przedstawieniu się przyszedł czas na prezentację mojego romecika.
Jest to Romet Kadet z 1984r. Od samego początku w rodzinie, kupiony jako nowy przez mojego dziadka, a kilka lat temu wszedł w moje posiadanie. Do momentu przejecia wszystko w nim było tak jak w momencie kupna tj przez 34 lata na tych samych częściach. Odkąd go posiadam wymienione zostały: opony i dętki, linka gazu, hamulca przód, regeneracja gaźnika, nowa wiązka elektryczna i klosz lampy tył. Wiadomo jeszcze kilka rzeczy przede mną, ale cel na ten rok to 100%sprawność techniczna
Wyglądem zajmę się po zimie. Niestety tylko jedno zdjęcie, jeszcze przed rozpoczęciem prac.
Pozdrawiam
|
|
04-10-2018 19:19:46 |
|
1 osoba postawiła piwo silar za ten post:1 osoba postawiła piwo silar za ten post.
klodian2002 (10-04-2018)
|
Paweł123
Kopruchowiec

Liczba postów: 149
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet Kadet 1984r.
#ROBI_SIĘ_NOWA
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2018 22:16:00 przez Paweł123.)
|
|
04-10-2018 22:14:45 |
|
|
silar
Nowy

|
RE: Romet Kadet 1984r.
(04-10-2018 22:14:45)Paweł123 napisał(a): Palnujesz remont kapitalny czy tylko odnowić go chcesz
Ja robie kapitalke Komarka http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthrea...#pid554696
Na początku chce go doprowadzić do stanu technicznego, który pozwoli zaliczyć przegląd i się nim spokojnie poruszać. Może w przyszłym roku wezmę się za jego malowanie i oczyszczenie chromów, które nie są w jakimś mega złym stanie. Na obreczach kół jest nalot, który po nawet przejechaniu paznokciem schodzi.
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
(04-10-2018 22:55:13)bkrukl napisał(a): Ładny jest. Co on ma na widełkach przednich założone? A tylny wachacz jakiś inny kolor ma?
Na przednich widełkach ma oryginalne gumy, jeśli to o to chodzi. A co do wahacza to faktycznie jest w innym kolorze, może kiedyś coś tam dziadek zmieniał, stopka też jest w innym kolorze. A fakt faktem od dziecka widywalem tego Kadeta i cały czas taki był.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2018 23:01:55 przez silar.)
|
|
04-10-2018 22:57:42 |
|
1 osoba postawiła piwo silar za ten post:1 osoba postawiła piwo silar za ten post.
Paweł123 (10-04-2018)
|
silar
Nowy

|
Romet Kadet 1984r.
Witajcie znowu  trochę rzeczy od pierwszego posta się zmieniło:
- nowa wiązka elektryczna
- nowe linki gazu, sprzęgła, hamulca przód i licznika
- nowe gumy podnóżka
- naprawa napędu licznika (niestety nadal nie pokazuje prędkości - myślę że to wina linki, stara była grubsza)
- poprawa połączenia cewek świetlnych
- nowe szczęki hamulcowe
- regulacja gaźnika, jednak z efektu nie jestem zadowolony, odpala dobrze, nie gaśnie, ale przy próbie dodania gazu na zimnym silniku niestety dusi się.
Pozostało jeszcze uszczelniać tłumik i można lecieć na przegląd
Mile widziane wszelkie uwagi i rady.
Pozdrawiam 
|
|
15-10-2018 19:39:32 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|