Motorynka swap 110 cm3 i inne usprawnienia
|
Autor |
Wiadomość |
seler1500
Kątówka robi bzzz
Liczba postów: 1,968
Imię: Rafał
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Pogromca squterów by seler1500
Dobra, byłem dzisiaj w Opolu, pogadałem z właścicielem sklepu z częściami - w Opolu jest jedna motorynka z tym silnikiem, 110 cm3. Mówił, że jeździła bardzo fajnie, widzę też, że wszyscy zagłosowali na 110 cm3
Niech Wam będzie, w przyszłym tygodniu kupię górę od 110cm3 i powinno się wszystko ruszyć. Na razie czekam jeszcze na sprzęgło i kilka innych drobnostek (szpilki, nakrętki, uszczelka korka spustowego i takie tam). Dorzucę jeszcze zdjęcia tego hamulca, jak tylko wrócę.
Serwis ACO pod wezwaniem świętego nikasilu
|
|
21-09-2018 18:43:25 |
|
|
seler1500
Kątówka robi bzzz
|
Na dniach wpadną lagi Chartolota i ukradnę patent na mocowanie zacisku Lagoonowi
Po za tym myślę o jakiejś pasownej kierownicy, może podróbka Renthala, ale srebrna lub złota. Pewnie będzie trzeba przyciąć bo strasznie długie to to. Ewentualnie kierownica od mini atv/pocketa, mam u siebie i zobaczę jak to będzie wyglądać. Do tego manetki od pocketa, klamka sprzęgła spokojnie od jakiegoś chinola, pompa hamulcowa już jest i też od chinola. Tarczka już ładnie umocowana, zrobiłem gwinty w feldze ale na wszelki wypadek w środku są jeszcze nakrętki (i to nie pierwsze lepsze, 10.9). Na razie chwilowo zdystansowałem przednie koło na tyle, żeby tarcza nie tarła o lagi, ale tymczasowo, bo te lagi i tak zmienię. Teraz tak patrzę i troszku za wąskie są do hamulca tarczowego, bez pokrywki bębna się mieści wszystko, ale do lag z obu stron jest kilka milimetrów.
|
|
22-09-2018 23:40:48 |
|
|
Lagoon
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 575
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
|
23-09-2018 14:54:20 |
|
1 osoba postawiła piwo Lagoon za ten post:1 osoba postawiła piwo Lagoon za ten post.
seler1500 (09-23-2018)
|
seler1500
Kątówka robi bzzz
|
Żeby nie było, że tylko piszę a nic nie robię
Wał i reszta łożysk są, czekam na górę silnika i brakujące drobiazgi, gaźnik, króciec, kopniak, dźwignia biegów i takie tam. Aha, muszę jeszcze kupić śruby imbusowe, oryginalne są wykonane chyba ze sprasowanego ryżu.
Silniczek już siedzi w ramie, na razie na lince i jednej śrubie Mocowania miały być już dawno pospawane, ale wolę troszkę poczekać na lepszą i grubszą blachę i mieć od razu porządnie. Silnik przy całkowitym złożeniu lag jeszcze ma sporo miejsca do błotnika, a co dopiero wydech - jest bardziej z tyłu głowicy, nieco w prawą stronę. Lewa część dolnego mocowania jest z fabrycznej blachy 3 mm, będę musiał to wszystko powzmacniać. Aha, zdecydowałem, że zmienię jeszcze wodziki skrzyni, trochę się już wytarły.
Tarczka - trzeba było lekko podtoczyć gniazdo łożyska (z zewnątrz i pasuje idealnie.
Dzisiaj oglądałem felgę z bliska, a tam...
Tak, wiem, że błotnik na odwrót.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2018 16:25:55 przez seler1500.)
|
|
24-09-2018 23:58:26 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości
|
|