126el 96' - Kłejkowy Kaszlak
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,609
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: 126el 96' - Kłejkowy Kaszlak
Prawda, ale jak ktoś ma dwie lewe ręce to takie auto będzie dla niego tylko problemem. Jak nie elektryk to mechanik i powroty lawetą czy na holu, bo trzeba było dyszę w gaźniku wyczyścić.
Osobiście, na pierwsze auto poleciłbym cokolwiek. Gdybym szukał drugi raz pierwszego auta wziąłbym coś małe, koniecznie z gazem i jak najtańsze. Najlepiej z silnikiem do litra i starsze niż 25 lat (zniżka PZMot). Dobre mechanicznie, ale blacharsko już na wykończeniu. W ten sposób można pojeździć tanio rok czy dwa (aż nie przejdzie przeglądu), zobaczyć czego w takim aucie brakuje, a co się świetnie sprawdza i zdobyć doświadczenie potrzebne do szukania drugiego auta na dłużej. W dodatku nie będzie go aż tak żal, kiedy trafi się pierwsze zadrapanie (bo trzeba było zjechać trochę w krzaki) czy wgniotka. Niektórych rzeczy nie widać na początku. Przykładowo w Cinquecento przez pierwsze kilka dni po kilkunastu kilometrach zaczyna boleć prawa noga, bo trzeba ją trzymać w dość nietypowej pozycji (a gaz jest bardzo czuły).
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
|
|
02-09-2018 18:20:51 |
|
|
rafi555
Zawodowiec
Liczba postów: 2,555
Imię: xxxxxx
Pojazd: Romet Pony
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2018 22:51:56 przez rafi555.)
|
|
02-09-2018 22:51:26 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
21-09-2018 03:23:05 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
21-09-2018 14:32:54 |
|
2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post:2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post.
Odrestaurator (09-21-2018), Quake96 (09-21-2018)
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Poniekąd właśnie o taką stylówę mi chodzi. Oczywiście w granicach rozsądku, bo trzy spoilery, kilo szpachli i brak klamek w drzwiach to nigdy mi nie pasował Mówię o czymś w rodzaju pakietu "bieda", czyli do tego co mam chciałbym dołożyć przyciemnienie szyb z tyłu, alufelgi z Poloneza i "żaluzję" na tylną szybę.
Choć nie ukrywam, że jakbym trafił na jakiś fajny "retro" pakiet zderzaków i progów to może bym się skusił
Ooo, mniej więcej, choć nie dokładnie coś takiego, oczywiście bez tych pasów, spoilera i z innymi felgami:
Czekam na falę krytyki
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-09-2018 22:57:28 przez Quake96.)
|
|
21-09-2018 22:56:57 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|