WSK powraca.
|
Autor |
Wiadomość |
grek132
wyrywacz wahaczy
Liczba postów: 184
Imię: Marek
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: WSK powraca.
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
dla mnie wygląda to tak koła z sendy rama spawana na szybko w nocy ze szwagrem i silnik który przynajmniej mi sie kojarzy z latami 30 xDDD
ale spoko + za to że 2 suwy w sumie szanuje bo to nie kolejny klekot typu 139 fmb i tak dalej ( nic do nich nie mam xD)
gdyby dać tam skrzynie jakoś to zabudować to by to źle nie wyglądało
|
|
26-08-2018 17:37:04 |
|
|
Lagoon
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 575
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
Mi się wydaje, że kierunek, w którym zmierza nowa WSK jest bardzo dobry. Kiepsko to wygląda, ale ma jedną, bardzo ważną zaletę-jest futurystyczna. Teraz wszystko co dziwne, jest fajne. Przydałaby się porządna reklama dla tego sprzętu i konkretne walory, potwierdzone w jakiś sposób, aby można było zachęcić potencjalnych klientów. Ekonomiczny silnik z wystarczającą mocą (mówię tu o 125 cm3) to jest strzał w dziesiątkę, biorąc pod uwagę obecnie panujące przepisu ruchu drogowego. Wystarczy zablokować do 11 kW i już można śmigać na B. A fanatyków, co piszą , że WSK powinna mieć wygląd sprzed ponad 30 lat to chyba do reszty popierdzieliło, kto by to kupił? Chyba tylko oni sami, a jest ich niestety coraz więcej, na grupach tematycznych na popularnym portalu społecznościowym to jest masa takich ameb umysłowych niestety.
Już nie chcę żadnych pilarek
Witam!
Zrobię dobrze cylindrom. Zainteresowany?Pisz PW!
https://www.facebook.com/porting.studio/
|
|
26-08-2018 23:58:39 |
|
1 osoba postawiła piwo Lagoon za ten post:1 osoba postawiła piwo Lagoon za ten post.
seler1500 (08-27-2018)
|
NexTPL
Ten co go Jaffka wykiwała
Liczba postów: 65
Imię: Aleksander
|
To jest chyba "Wułeska", nie "WSK" coś im się pomyliło chyba..
A tak na serio to komentować nie chcę tej konstrukcji, ale ŻE CVT?!
Szkoda gadać..
Trzeba cieszyć się starymi wytworami na skrzyniach manualnych z klasycznym wyglądem
|
|
27-08-2018 13:43:25 |
|
|
Lagoon
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 575
Imię: Michał
|
Honda wypiera Stihla? Gdzie? Honda to generalnie zajmuje się kosiarkami, to jest flagowy kierunek tej marki w ogrodnictwie i tu raczej wiedzie prym, gdzie Stihl kosiarek nigdy nie robił, tylko kosy spalinowe. Dwusuwy w tej branży wcale nie są zamieniane na 4T, po prostu są na tyle modernizowane, by spełniały normy emisji spalin. Przykładem tego są technologie redukcji emisji spalin w silnikach dwusuwowych takich jak X-torque w Husqvarnie czy 2Mix w Stihlu. Ponadto Stihl wprowadził silniki 4Mix, czyli taki czterosuw smarowany mieszanką. Warto poczytać o tym w necie, bo w gazecie o tym nie wyczytamy, a jest to ciekawy kierunek w konstruowaniu nowoczesnych lekkch silników.
Co do CVT....no cóż, taki trend, nic z tym nie zrobimy. Już nie będzie łutututu na każdym biegu.
A jeszcze się wrócę do tego silnika. To ma mieć 25 km z 125 cm3 pojemności. To jest taka lajtowa moc, pewnie silnik posiada jak filtry cząstek stałych, katalizatory i inne które go ograniczają. Chociaż np. są systemy które pozwalają zredukować emisję szkodliwych gazów, tym samym podnosząc moc. Husqvarna w swoim X-torq chwali się, że pilarki są bardziej elastyczne, dają więcej momentu na niższych obrotach i lepiej reagują na gaz. Ten cały X-torq polega na tym, że w cylindrze jest dodatkowe okno, umiejscowione wyżej niż okna płuczące, które współpracuje z dodatkową przepustnicą zintegrowaną z przepustnicą gaźnika. W momencie suwu tłoka w dół spaliny są wypychane przez czyste powietrze zasysane przez dodatkowe okno, zamiast przez świeżą mieszankę, jak ma to miejsce w klasycznym rozwiązaniu. Proste a zarazem genialne. Aaa szwedziki wariatki. Dlatego właśnie cholernie jestem ciekaw co też Polacy wymyślili z cylindrem, może będzie to kolejny trend, o ile to w ogóle wypali.
Już nie chcę żadnych pilarek
Witam!
Zrobię dobrze cylindrom. Zainteresowany?Pisz PW!
https://www.facebook.com/porting.studio/
|
|
28-08-2018 11:00:07 |
|
1 osoba postawiła piwo Lagoon za ten post:1 osoba postawiła piwo Lagoon za ten post.
skinder (08-28-2018)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|