Marzenia sie spełniają... tylko powoli. WSK 125
|
Autor |
Wiadomość |
Majerano
Technik
Liczba postów: 571
Imię: Przemek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Marzenia sie spełniają... tylko powoli. WSK 125
A tam bedzie widac... kto sie zna to sie skapnie akto nie to nie.
Bebechy z wski pasują, łącznie z wałem.
Przystąpiłem do remontu jednostki napędowej
Najważniejsza rzecz - wał - tajwan na korbie duells, łożyska FAG, łańcuszek sprzęgłowy okinoi, nowe tarcze, zebatka wału i simery
Wszystkie łożyska na kleju przez wyrobione gniazda.
Osobiscie wolałbym hermetyk ale kartery nie są idealne więc troche silikonu
Dobrze jest?
Kiedyś to były czasy! Teraz to w ogóle nie ma czasów!
21-07-2018 00:00:02 |
|
|
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
Wszystkie łożyska na klej? nawet te na wałku zdawczym? Lipa... jak robić to raz a porządnie. A tak wpakowałeś wszystko na klej i zaraz się okaże że coś znów nie gra. Wątpię w wytrzymałość tego kleju, szczególnie na wałku zdawczym gdzie idą naprężenia od łańcucha i ogólnie odbywa się odbiór i przekaz mocy, takie łożysko dostanie drgań i przeciążeń, klej puści, potem łożysko będzie obracać się wokół własnej osi, jeszcze bardziej wyrobi gniazdo i wtedy to już w ogóle kaplica, karter nie do uratowania. Lepiej poczekać dłużej, ale i potem również dłużej się cieszyć. Moim zdaniem rozbieraj to z powrotem i szukaj dobrych karterów, do wski a nie od wfm. Znów nie oryginalne części i przerabianie. To też zależy, jak będziesz używać tej Wski ale ogólnie średnio mi się to podoba.
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-07-2018 00:48:39 przez Odrestaurator.)
|
|
21-07-2018 00:14:01 |
|
|
skinder
Uczeń
Liczba postów: 196
Imię: Michał
|
Gdybyś umiał słuchać, wiedziałbyś, że doświadczenie z tym almotem zdobyłem w czasach jak na chleb mówiłeś bep, a na jackmotors nigdy nie złozyłem zamówienia. Każdy z tych łańcuszków to kpina, rozciągają sie jak plastelina, ale jeżeli jeździsz dookoła domu 2km dziennie to z pewnością będzie dobry. Jak miałbym zmieniać łańcuszek dwa razy w sezonie, to sam odpowiedz sobie co to za jakość. Najlepsze właśnie jest to, że zakładacie tematy, pytacie o porady, zgrywacie specjalistów a jak co do czego przyjdzie to gaźnika nie potraficie ustawić albo klepiecie maniane - po co zmieniać tłok na nowy w używanym cylindrze? Wkładając siano w silnik szkoda 50zł na szlif i dołożyć 20zł na dobry tłok? Bo to trzeba już gdzieś przedzwonić do zakładu, zapytać, pojechać. Ale najlepiej to jeszcze własnie jechać komuś kto coś doradzi, szkoda gadać.
|
|
22-07-2018 14:07:30 |
|
|
Kosa78
Uczeń
Liczba postów: 160
Imię: Jacek
|
Temat łańcuszków był wałkowany na wueska.pl i jest z ich jakością spory problem - pozostaje szukać oryginału ale ceny dochodzą do 150zł.
Poza tym nie spinajcie się - szkoda nerwów, chociaż wszyscy wiemy, że przez te sprzęty (zwłaszcza WSKi i WFMki) można osiwieć i dostawać ze trzy zapaści dziennie Powodzenia w pracach Majerano.
BTW czy mi się wydaje czy na wueska.pl jesteś przemocha?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2018 08:02:55 przez Kosa78.)
|
|
23-07-2018 08:01:16 |
|
1 osoba postawiła piwo Kosa78 za ten post:1 osoba postawiła piwo Kosa78 za ten post.
Majerano (07-23-2018)
|
Majerano
Technik
Liczba postów: 571
Imię: Przemek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Kiedyś to były czasy! Teraz to w ogóle nie ma czasów!
26-07-2018 12:23:39 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Majerano za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Majerano za ten post.
Krzych.R (08-06-2018), marcin1479 (07-26-2018)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|