Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
problem z tarczami sprzegla
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan
Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: problem z tarczami sprzegla
Ale mi nie ślizga, tylko ciągnie. Twój problem jest banalny, pokrywa sprzęgła Ci wciska sprzęgło, lub masz za mocno naciągniętą linkę. Co zrobić w odwrotnej sytuacji, kiedy ciągnie i wszystko w teorii powinno się dać zrobić linką i podkładkami pod grzyba? Wymieniłem tarcze na stare, nadal trochę ciągnie, ale już o wiele mniej. Teraz sprzęgło zaczęło hałasować. To, że sprzęgło Charta ma swój dźwięk to wiem, jednak stamtąd wydobywa się nieco inny. Najbardziej, gdy jadę około 50 km/h i nie przyspieszam. Gdy zdejmę gaz, to jak ręką odjął, silnik jest dość cichy. Wygląda na to, że jeszcze nie raz rozbiorę ten kosz.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2018 22:54:48 przez seler1500.)
|
|
27-03-2017 22:08:08 |
|
|
seler1500
Kątówka robi bzzz
Liczba postów: 1,968
Imię: Rafał
Pojazd: Romet Pony
|
Skoro działasz na rzecz innych użytkowników, to działaj tak, by ich oczy nie krwawiły podczas czytania Twoich postów.
Spójrz jeszcze raz, ile błędów popełniasz w jednym poście.
A teraz przemnóż to razy 2031. Dalej parę polskich znaków?
Napisanie jednego posta poprawnie wcale nie zajmuje tak wiele czasu, a oszczędza nerwów moderatorom i nie tylko, czasami trzeba poświęcić dłuższą chwilę, by rozszyfrować, co chciałeś napisać. Postaraj się chociaż nie popełniać rażących błędów, łatwiej wtedy dowiedzieć się, co chciałeś przekazać.
Serwis ACO pod wezwaniem świętego nikasilu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2018 23:42:13 przez seler1500.)
|
|
26-06-2018 23:40:16 |
|
|
damian94
Uczeń
Liczba postów: 267
Imię: Damian
Pojazd: Romet Chart
|
Dobra, oznajmiam wszem i wobec, że te ciemne tarcze to g*wno . Wsadziłem z powrotem trzy tarcze, ale te jasne i jest czysta perfekcja. Nic nie szarpie, nie strzela itp. Dwójka wchodzi jak w masełko . Mogę teraz nawet luz znaleźć jak Chart stoi z uruchomionym silnikiem .
Odnośnie czterotarczowego - nie, ono nie jest złe. Podobne problemy miałem na wcześniejszych oryginalnych sprzęgłach z tymi ciemnymi tarczami.
|
|
28-06-2018 17:22:02 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości
|
|