T-1 silnik sima
|
Autor |
Wiadomość |
NoSeLatamTrochu
Druciarz
Liczba postów: 1,014
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
T-1 silnik sima
Witam
może pomysł głupi może nie
Jak by tak silnik sima wsadzić do ramy 50 t-1
wpasuje się w mocowania czy trzeba spawać ?
chętnie bym takie coś zrobił
a ma ktoś może wymiary mocowań silnika od sima
bądź silnik charta
możecie też jakieś proponować
3+ biegi
zrywne
i żeby sie wpasowywał D
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2018 21:19:10 przez NoSeLatamTrochu.)
|
|
21-06-2018 21:11:33 |
|
|
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: T-1 silnik sima
(21-06-2018 21:35:25)Jestem Marek napisał(a): Kolega wsadzał silnik simsona do Ogara 205 i wszedł, tylko trzeba było dziury nowe na śruby wywiercić i chodziło to. A z tego co wiem w T-1 też były montowane silniki 223, więc powinno to wejść bez większych zmian.
W t-1 montowano silniki 019. Silnik 223 to silnik jawa 50 montowany w ogarach 200
Co do samej przeróbki to się nie opłaca. Niby wystarczy nawiercić nowe dziury, ale zauważ, że romet ma łańcuch po drugiej stronie, trzeba obracać wahacz, w dodatku mocowania silnika będą słabe (Simson ma takie z 3mm blachy sztywnej wyginanej, na osi wahacza i tulejach tłumiących dodatkowo przykręcone do dołu) potem się okaże że hamulce nie wyrabiają ani zawieszenie, silnik trzeba ustawić równo z kołem, i tak żeby ani nie był za wysoko ani za nisko bo będą problemy z łańcuchem. Ogólnie finalnie ładujesz w to sporo kasy a i tak będzie słabo. Przy dzisiejszych cenach Rometów tego t-1 jak będzie ładnym stanie sprzedasz, dołożysz trochę i kupisz Simsona bez papierów, potem tylko dozbierasz 200-300zł na papiery i gitara, a takie zabawy to serio nie warto, wiem z doświadczenia.
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
|
|
21-06-2018 22:24:37 |
|
|
rafi555
Zawodowiec
Liczba postów: 2,555
Imię: xxxxxx
Pojazd: Romet Pony
|
|
21-06-2018 22:48:48 |
|
|
Jestem Marek
Uczeń
Liczba postów: 170
Imię: Marek
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: T-1 silnik sima
(21-06-2018 22:24:37)Odrestaurator napisał(a): (21-06-2018 21:35:25)Jestem Marek napisał(a): Kolega wsadzał silnik simsona do Ogara 205 i wszedł, tylko trzeba było dziury nowe na śruby wywiercić i chodziło to. A z tego co wiem w T-1 też były montowane silniki 223, więc powinno to wejść bez większych zmian.
W t-1 montowano silniki 019. Silnik 223 to silnik jawa 50 montowany w ogarach 200
Co do samej przeróbki to się nie opłaca. Niby wystarczy nawiercić nowe dziury, ale zauważ, że romet ma łańcuch po drugiej stronie, trzeba obracać wahacz, w dodatku mocowania silnika będą słabe (Simson ma takie z 3mm blachy sztywnej wyginanej, na osi wahacza i tulejach tłumiących dodatkowo przykręcone do dołu) potem się okaże że hamulce nie wyrabiają ani zawieszenie, silnik trzeba ustawić równo z kołem, i tak żeby ani nie był za wysoko ani za nisko bo będą problemy z łańcuchem. Ogólnie finalnie ładujesz w to sporo kasy a i tak będzie słabo. Przy dzisiejszych cenach Rometów tego t-1 jak będzie ładnym stanie sprzedasz, dołożysz trochę i kupisz Simsona bez papierów, potem tylko dozbierasz 200-300zł na papiery i gitara, a takie zabawy to serio nie warto, wiem z doświadczenia.
Pomyliło mi się :'). Chodziło mi o silnik 023.
|
|
22-06-2018 13:52:10 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|