Ocena wątku:
- 1 głosów - 4 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
LISTA OSZUSTÓW
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: LISTA OSZUSTÓW
Na naszej liście przebojów ląduje również kolejny osobnik:
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2tgAB/
Kolega "andrzej z markowej" wystąpił w naszym programie pod postacią kilku multikont, oferując "lewe" aukcje rzekomo na rzecz forum. Został oczywiście zbanowany, choć uparcie powraca niczym stary (nie)dobry karaluch...
Jedna osoba niestety zdążyła przelać mu pieniądze za aukcję. Mam dane tego osobnika, lecz póki co nie zamieszczam ich tutaj. Być może tamta transakcja zostanie jednak sfinalizowana i nie będzie potrzeby upubliczniać tych danych.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
26-10-2017 19:57:47 |
|
|
Adam104100
Pszegryfff
Liczba postów: 165
Imię: Adam
Pojazd: Romet Komar
|
Może nie dotoczy bezpośrednio forum, ale grup na jednym z portali społecznościowych.
Nie polecam wchodzenia w interesy z tym użytkownikiem:
https://www.facebook.com/bartek.ostrowski.90
Chciał ode mnie kilka części i wysyłkę za pobraniem. Dane zostały przekazane i powiedziałem, że paczka zostanie wysłana następnego dnia. Nie wyrobiłem się i nie zdążyłem wysłać. Oddział był już zamknięty. Kulturalnie wchodzę napisać, że nie zdążyłem, a tu taka niespodzianka: Brak dostępu do tego profilu. Nie masz wymaganego pozwolenia na dostęp do tego profilu.
Nie polecam tego kogoś. Jet to kolejny śmieszek, co chce zamawiać paczki za pobraniem, by ich później nie odebrać i narazić osobę na koszta. Byłbym stratny ok. 25 zł.
|
|
04-12-2017 08:45:58 |
|
|
Michał Startek
Nowy
Liczba postów: 22
Imię: Michał
Pojazd: Romet Kadet
|
UWAGA Kolejny oszust, nie z forum tylko z facebooka, ale myślę, że dużo osób stąd jest na facebookowych grupach. A więc przechodząc do rzeczy. Kacper Bielawski, zażyczył sobie paczkę z częściami do rowerów, za pobraniem. Poszedłem na pocztę, zapłaciłem 21zł z groszami za wysyłkę i wysłałem. Pan Bielawski nie odebrał paczki, nie chce też zwrócić pieniędzy (zaznaczam, że nie chodzi tutaj o pieniądze tylko o zasady). Wniosek jest taki, że młode osoby niestety mają te ,,chwilowe zachcianki,, a potem jest jak jest. Kacper Bielawski odpowiedział mi, że to nie jego interes, że wyrzuciłem pieniądze w błoto, bo przecież miał on prawo do odmowy i abym problem rozwiązał się z pocztą...............
Także nie polecam żadnych interesów z tym dojrzałym człowiekiem.
|
|
07-12-2017 22:39:27 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Nie polecam interesów z niejakim Patrykiem Wolskim zamieszkałym w Osiecznicy
FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100015642092048
Opis "transakcji"
- jakoś w listopadzie Patryk wrzucił na grupie FB posta że szuka wkładki dotyczącej Ogara 200, jaka była załącznikiem do instrukcji Rometa T1. A ja taką miałem, stan średni ale miałem
- stwierdził, że jest skłonny dać za nią 200zł, co jest ceną moim zdaniem abstrakcyjną. Uznałem że pewnie hobbysta i nie myśli racjonalnie, a nie chciałem nikogo naciągać. Umówiliśmy się, iż w zamian kupi mi książkę Podlaskiego (koszt na allegro 30-40zł) na którą to zawsze szkoda mi było hajsu, ale też uznałem że byłoby miło mieć ją na półce. Sytuacja win-win, on ma co chciał za mniej niż ćwierć tego co dawał, ja będę miał to co od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie.
- umówiliśmy się iż wyślę pierwszy, on niekoniecznie od razu (bo książki na allegro bywają a nie są) wywiąże się ze swojej części umowy. Jeśli dobrze pamiętam miał czelność mnie poganiać, co w świetle dalszych wydarzeń wydaje się groteską.
- po kilku tygodniach odzywam się jak się sprawy mają. Twierdzi, że książki na allegro nie ma, po czym dostaje ode mnie bodaj dwa linki, już nie pamiętam czy na allegro czy OLX. Stwierdza iż sprawę ogarnie.
- po jakimś czasie (tu też kontakt z mojej strony oczywiście) twierdzi że nie mógł kupić tej książki (WTF?) i czy może być coś innego. Akurat na giełdzie była kierownica od Sporta, jakieś 4 dychy kosztowała uznałem że może być ona.
- sytuacja się powtórzyła, stwierdził iż nie może nawiązać kontaktu ze sprzedającym bo to jest forum i trzeba się zarejestrować. No straszne, witamy w XXI wieku.
- ostatecznie dogadaliśmy się że wyśle mi oryginalny, używany gaźnik K60B który to posiada i zalega mu na półce.
- jeśli myślicie że mam gaźnik u siebie to się grubo mylicie. Stwierdził że gaźnik chyba jednak chiński, sam nie wie i tak dalej. Uznałem że dość dziecinady, niech odsyła co dostał. Będę w plecy koszt koperty i znaczka
- list miał być wysłany wczoraj priorytetem, jednak nie był, podobno uporał się z tym ale ja już w żadne jego słowo nie wierzę. Jeśli wysłał-dam znać co i jak, jeśli nie - wiele nie straciłem ale mogę przestrzec innych.
- z tego co wiem nie tylko ja mam z nim problemy. Innym wisi więcej i od dłuższego czasu.
- kontakt z nim to dramat, dopóki czegoś chce to męczy, kiedy to od niego coś trzeba wyciągnąć to a to nie może bo szkoła, a następnego dnia nie może bo ferie (LOL), a to obiad, a to mama woła na obiad.
Dla tych co nie lubią czytać:
Dzieciak z linku to niezdecydowany, nieogarnięty życiowo typ, odradzam allegrowicza i tak dalej.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-10-2018 12:23:10 przez nie_mientki.)
|
|
23-01-2018 13:31:28 |
|
7 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post:7 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post.
JGNZM (01-23-2018), Kanilox (01-25-2018), Kolo4x4 (01-24-2018), krystian276 (01-23-2018), Odrestaurator (04-08-2018), Rometowiec14 (01-23-2018), Szatek (01-24-2018)
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
31-03-2018 00:32:42 |
|
2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post:2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post.
Michał Startek (04-08-2018), rafi555 (04-06-2018)
|
czarek23100
Uczeń
Liczba postów: 164
Imię: Cezar
Pojazd: Romet Pony
|
|
06-04-2018 22:09:36 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości