Ogier 205- cafe racer by maly2001
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogier 205- cafe racer by maly2001
Toć ja nie mówię, że wygląda to źle, a wręcz przeciwnie, pasuje tutaj idealnie
Doceniam kreatywność, a bawi mnie po prostu fakt, że nawet z Ursusa można dopasować tyle części
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
19-09-2017 17:47:05 |
|
|
Adam104100
Pszegryfff
Liczba postów: 165
Imię: Adam
Pojazd: Romet Komar
|
(04-03-2018 22:39:27)Odrestaurator napisał(a): Zmieniłbyś też sposób wypowiedzi bo odnoszę wrażenie że każdego kto się pomyli masz za jakiegoś idiotę i niedorozwoja, naprawdę, ładniej brzmi "niemożliwe, musi być napisane sprawdź tu i tu" niż "masz problemy z czytaniem" ...
Przyganiał kocioł garnkowi. W ogóle zacznijmy od pierwszego. Jak chcesz mnie pouczać, to rób to zgodnie z zasadami poprawnej polszczyzny. Zwykły sarkazm, a już widzę rage u kolegi. Może przeczytaj kilka razy post, który napisałem i zastanów się dlaczego go napisałem. Wyciągnąłeś już wnioski? Nie? Próbuję walczyć z dezinformacją. Zamiast pisać błędne informacje, zweryfikuj to dwustopniowo. Nie zauważyłeś czegoś, nie jesteś pewny - sprawdź zanim napiszesz. Wystarczyło wpisać w wyszukiwarkę 4 proste słowa i miałbyś pewną informację. Mam wrażenie, że piszecie tylko dla większej ilości postów. Większa liczba pod awatarem. O Boże! O tak! To coś daje, bo po jakiś 1,5 roku na forum jeszcze nie wiem? Zwiększa się poziom atencji wśród koleżanek z gimnazjum? Chyba byłem wychowany w inny sposób. W zupełnie innej mentalności, ale człowiek uczy się przez całe życie. No dobra, ale dlaczego zarzucasz mi coś, co sam robisz? Naskakujesz na mnie, mimo że nie złamałem żadnego paragrafu obowiązującego tu prawa. W Twojej wypowiedzi 4 posty wyżej zostawiasz wielokropek na końcu. W potocznym znaczeniu oznacza to brak komentarza/słów na czyjeś zachowanie. Brzmi znajomo? Dyskusję zakańczam na tym etapie. Dalsze kwestie proszę kierować w prywatnych wiadomościach. Preferowałbym spotkanie w 4 oczy. Zapraszam do mnie do Mielna. Kupie Ci soczek, zrobię zdjęcie przy morskie obok wejścia na plaże. Może nawet magnes na lodówkę dostaniesz. Ja już na to morze nie mogę patrzeć, ale dla Ciebie może będzie to jakaś atrakcja.
(nie)Pozdrawiam, naczelny wróg publiczny tego forum.
|
|
04-03-2018 23:46:59 |
|
|
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
A ja sądzę że to Ty nie wyciągasz wniosków z wypowiedzi innych, to nie twój pierwszy raz jak ktoś Ci zwraca uwagę, a ja sam nie wiem w którym momencie obraziłem Cię w mojej wypowiedzi i jak na Ciebie naskoczyłem (i gdzie popełniłem jakiś błąd w pisowni?). Wielokropek ma raczej dać ci znak do przemyśleń na ten temat, bo widzę że wiedzę masz sporą, pewnie jesteś po studiach prawniczych czy coś, ale sposób w jaki chcesz tą wiedzę przekazać jest no... delikatnie mówiąc słaby. Potem jeszcze zapraszasz mnie na "Zapraszam do mnie do Mielna. Kupie Ci soczek, ... ale dla Ciebie może będzie to jakaś atrakcja. "
Za kogo Ty mnie człowieku masz? Pouczasz mnie o czymś a potem sam to robisz.
Proponuję to skończyć bo to kolejny temat w którym się robi shitstorm od jakiejś błahej sprawy, a wystarczy trochę zmienić sposób wypowiedzi i nie było by takich problemów kolego Adam104100
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
|
|
05-03-2018 00:10:10 |
|
3 użytkowników postawiło piwo Odrestaurator za ten post:3 użytkowników postawiło piwo Odrestaurator za ten post.
Ermac (03-05-2018), Motorowerzystka (03-05-2018), rafi555 (03-05-2018)
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
05-03-2018 17:26:37 |
|
2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post:2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post.
Odrestaurator (03-05-2018), rafi555 (03-05-2018)
|
stanley
Nowy
Liczba postów: 53
Imię: Staszek
Pojazd: Romet Chart
|
WItam, fajny pomysł na cafe , gratuluje. Ja też poprę przedmówcę. Wielkośc baku jest za duża wg mnie. Cafe racer to wyścigowy motor, więc chodziło o to aby odelżyc maksymalnie konstukcję a paliwa miało byc tyle ile tylko trzeba na jeden wyścig . Co oznacza, że baki powinny być małe i wąskie.
Bardziej mi sie podobał z bakiem od jawki. Gdyby sie go dało obniżyc o parę cm to byłoby idealnie . Wiem wiem przetłoczenie wewnątrz jest jakie jest . A może bak od rometa kadeta ?, chciaż chyba jednak za krótki .
Dosiadam: WSK Gil, Romet Chart, Romet Ogar, Komar 3, WFM - w remoncie, Simsony Schwalbe elektryk 2,5 kW oraz 8 kW - składany po naprawie n-kodera.
|
|
22-03-2018 02:16:03 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|