Mini zgadywanka forumowa
|
Autor |
Wiadomość |
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 741
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
RE: Mini zgadywanka forumowa
A ja uważam że nie. Jestem takim pedantem, że wolę kupić te części używane i oryginalne, żeby je odnowić wizualnie, niż kupić gotowe, współczesne w sklepie.
Używanych nitów ponownie nie użyjesz i na 99% nie znajdziesz nowych i oryginalnych. Ja dorabiam tylko niedostępne elementy, bądź gdy te sprzedawane nie są odpowiednie. Także, w tym przypadku, według mnie najlepszym rozwiązaniem jest zakup takich nitów w sklepie - tym bardziej że raczej nie odbiegają od oryginału.
Większość pewnie pomyśli że jestem chory psychicznie, ale ja mam przemyślany na prawdę każdy szczegół dotyczący renowacji
|
|
27-02-2018 22:50:32 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
|
Może przerwę tą dyskusję choć to Hydepark.
Co do nitów, pewnie że mozna kupić nowe i to stalowe, mosiężne czy miedziane, ale na co mi 25 szt takich nitow za 2 dychy?
Znajomy dorabial nóż tokarski do toczenia takich części, więc pozyczylem i spróbowałem. O dziwo wyszly mi dwa identyczne i nowe doświadczenie zawodowe. Tutaj należy się sprostowanie, nie jestem tokarzem, a toczyć, choć to duże slowo, nauczylem się sam niedawno. Tokarke kupiłem za smieszne pieniądze i tak sobie strugam i to z niezlym skutkiem.
Ok, koniec dyskusji ... zapraszam do kolejnej zgadywanki.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
27-02-2018 23:13:18 |
|
|
rafi555
Zawodowiec
Liczba postów: 2,555
Imię: xxxxxx
Pojazd: Romet Pony
|
(27-02-2018 22:50:32)Szatek napisał(a): wolę kupić te części używane i oryginalne, żeby je odnowić wizualnie, niż kupić gotowe, współczesne w sklepie.
Za to szanuję.
Jeszcze coś dodam,
(27-02-2018 17:17:01)Szatek napisał(a): Heh, mylisz dwie różne rzeczy Kanilox
Ja wiem że wśród "Rometowców" dbanie o prawie każdy szczegół i nie oszczędzanie pieniądzy na renowacji to rzadkość (a szkoda) i Ciebię to dziwi, ale mowa o dorabianiu nitów, które prawdopodobnie można identyczne normalnie kupić w sklepie i będzie to tańsze i szybsze
To niestety jest wynikające z januszostwa romieciarzy, kupi taki okazyjnie "komarka" i wszystko według niego drogie i pcha chine. Oczywiście i 600 zł nie da za rometa bo drogo, a swojego wystawi za nawet i 2 razy więcej.
Oczywiście każdy orze jak może, ja też nie zrobiłem renowacji swojemu komarowi, pomalowałem go tylko sprayem i wypolerowałem to i owo ale mi to wystarcza - i tak nie jeździ. (silnik też robiłem ale już bez oszczędzania pieniędzy)
|
|
27-02-2018 23:29:02 |
|
1 osoba postawiła piwo rafi555 za ten post:1 osoba postawiła piwo rafi555 za ten post.
Szatek (02-27-2018)
|
gregorian2008
Technik
Liczba postów: 967
Imię: Grzegorz
Pojazd: Romet Pony
|
|
28-02-2018 13:46:40 |
|
1 osoba postawiła piwo gregorian2008 za ten post:1 osoba postawiła piwo gregorian2008 za ten post.
joozek (02-28-2018)
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
|
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|