Adamowa Pony 301 :P
|
Autor |
Wiadomość |
adam50t1
Pasjonat PRLu
Liczba postów: 223
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Adamowa Pony 301 :P
Witam rometowców
Nowy rok, za tydzień już będzie osiemnastka na karku, samochód stoi w warsztacie, nie długo prawo jazdy, ale najważniejsza jest motorynka!
Motorynka została pomalowana do końca, zostały kupione naklejki, nowe śruby i tyle poskładałem ją i jeździłem przez ten czas...
Ostatnimi czasy strzelała coraz częściej fochy na przykład pojechaliśmy z kolegą ok 7 km od domu zaczęła przerywać i "zdechła" od tamtego czasu przestała w ogóle chodzić. Później myślałem że lewe powietrze i faktycznie coś było nie tak z kompresją, diagnoza? Uszczelka na połówkach karterów
W poniedziałek silnik wylądował na stole. Dzień póżniej przeglądałem sobie OLX,a bo szukałem jakiś części i natknąłem się na to
Jest to ori cylinder ZMD na tulei od simsona z dodadkowymi płukami 50/4
Do tego będzie gaźnik BVF 16N3-4
Pierwsza z dwóch paczek została dzisiaj zamówiona
Plan jest taki, żeby złożyć jak najlepiej z jak najlepszymi możliwymi częściami dostępnymi na rynku Wał zostaje ten co był fabrycznie nowy ZMD, na łożyskach PPL C3, nie kupię żadnych "fagów" bo to przereklamowane a nasze przecież nie jest gorsze ! Skrzynia seria, szukam tylko podkładek dystansowych na skrzynię (jak ktoś ma zbędne to chętnie przygarnę) bo to co tam jest to jakiś żart. Nowe łożyska na skrzynię NSK C3 i reszta co nie była wymieniona w poprzednim remoncie
No i łapcie na koniec zdjęcie mojej Połówki
Legendy nigdy nie umierają !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2018 22:49:04 przez adam50t1.)
|
|
25-02-2018 22:47:17 |
|
1 osoba postawiła piwo adam50t1 za ten post:1 osoba postawiła piwo adam50t1 za ten post.
wiczi (02-26-2018)
|
adam50t1
Pasjonat PRLu
|
Legendy nigdy nie umierają !
|
|
26-03-2018 19:18:19 |
|
|
seler1500
Kątówka robi bzzz
Liczba postów: 1,968
Imię: seler
Pojazd: Inny
|
Sprawdź, czy mając tłok w gmp okno ssące jest w pełni otwarte. Oszczędzi Ci to późniejszego zawodu po odpaleniu silnika Niepokoi mnie jedna rzecz; czy ten gaźnik może pracować pod kątem?
Miałem 16n1-11 i po lekkim przechyleniu lało z odpowietrzenia jak z kranu, chociaż tu widzę że odpowietrznik jest wyżej. Mogą, ale nie muszą, pojawić się problemy wynikające z innego poziomu paliwa w komorze pływakowej. Oraz jeśli będzie nieszczelna uszczelka, gaźnik będzie lać jak Ikov
Powodzenia, trzymam kciuki za jeden z najmocniejszych 023 na forum
Nie myślałeś może nad sprzęgłem 3-tarczowym?
W moim silniczku mam 2, mocniejszą sprężynę i kilka podkładek pod sprężyną, a i tak czasem się śliźnie.
Serwis ACO pod wezwaniem świętego nikasilu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2018 22:14:51 przez seler1500.)
|
|
27-03-2018 22:09:39 |
|
|
adam50t1
Pasjonat PRLu
|