Wyprawa na Hel 2018
|
Autor |
Wiadomość |
Patryko350
Uczeń
Liczba postów: 134
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
RE: Wyprawa na Hel 2018
(23-01-2018 00:02:43)rafi555 napisał(a): O też w wakacje mam plan pojechać na Hel, tylko ,że motocyklem rometem to daj spokój piłować 30km/h, skwar, wszystko się będzie sypać (chyba że wziąć ze 2 silniki na zapas) co ty, odradzam się tam wybierać takim sprzętem. Już nie mówiąc, że zablokujesz cały ruch drogowy...
Może i też szalony pomysł, ale szalone pomysły to moja specjalność.
Właśnie te piłowanie chciałem zniwelować zmieniając zębatki tak aby go nie męczyć a jechać.
Blokować ruch to też chciałem jechać takimi spokojnymi drogami wiadomo że zdarzą się jakiś główne drogi ale co tam.
|
|
23-01-2018 00:16:13 |
|
|
mateusz5625
.
Liczba postów: 1,135
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Chart
|
|
23-01-2018 00:38:10 |
|
|
Adam104100
Pszegryfff
Liczba postów: 165
Imię: Adam
Pojazd: Romet Komar
|
Zapomniałeś o kilku bardzo ważnych kwestiach. Mam na myśli kwestie prawne. Mam nadzieję, że macie w ogóle prawo jazdy lub inny odpowiedni dokument np. Führerschein. Jeżeli nie macie, to w ogóle wybijcie sobie ten pomysł z głowy. Inne rzeczy o których zapomniałeś:
- Nie masz ukończonych za 16 lat. Nie mając ukończonych 16 lat może zostać udzielone świadczenie medyczne tylko i wyłącznie po wyrażeniu zgody przez rodzica. Zatem żaden lekarz Cię nie przyjmie jeżeli nie zagraża to twojemu życiu. Wystarczy, że się przewrócisz i złamiesz rękę 300 km od domu, a bez rodzica nikt Ci nic nie pomoże.
- Nie masz ukończonych 17 lat. Nie mając ukończonych 17 lat nie można wstawić Ci mandatu. Wówczas kierowany jest wniosek o ukaranie do sądu rodzinnego (nawet za wykroczenia drogowe). Wszystko ładnie pięknie, ale te dokumenty muszą podpisać twoi rodzice. Nie wiem, czy będą jechać 300 km, bo dostałeś mandat za brak świateł.
Jeżeli jednak cała ta wyprawa dojdzie do skutku, to ogromne brawa dla nieodpowiedzialnych rodziców, bądź opiekunów prawnych. Skąd się biorą takie dzbany?
PS. Nie masz ukończonych 15 lat, zatem główny cel podróży nie może zostać spełniony na legalu.
|
|
23-01-2018 00:55:44 |
|
|
ananas
Technik
Liczba postów: 1,076
Imię: Kamil
Pojazd: Inny
|
Cytat:Jeżeli jednak cała ta wyprawa dojdzie do skutku, to ogromne brawa dla nieodpowiedzialnych rodziców, bądź opiekunów prawnych. Skąd się biorą takie dzbany?
Po cholerę się martwisz jego rodzicami? Może ma z nimi dobre stosunki i pomogą mu w wyprawie? Chłopak chce zrobić fajną wycieczkę, a ty na wszelkie sposoby go zniechęcasz i obrażasz, masz ból dupy czy co?
A odnośnie części, no to standardowo - taśma izolacyjna, kawałek solidnego drutu, kawał kabla. żarówki, linki, świece, zapłon, dętki i narzędzia. Jak masz gdzie, to w sumie możesz wziąć cały silnik.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2018 14:01:41 przez ananas.)
|
|
23-01-2018 14:00:44 |
|
2 użytkowników postawiło piwo ananas za ten post:2 użytkowników postawiło piwo ananas za ten post.
Odrestaurator (01-23-2018), rafi555 (01-23-2018)
|
bartosz1907
Praktykant
Liczba postów: 443
Imię: bartosz
Pojazd: Romet Pegaz
|
(23-01-2018 14:00:44)ananas napisał(a): Cytat:Jeżeli jednak cała ta wyprawa dojdzie do skutku, to ogromne brawa dla nieodpowiedzialnych rodziców, bądź opiekunów prawnych. Skąd się biorą takie dzbany?
Po cholerę się martwisz jego rodzicami? Może ma z nimi dobre stosunki i pomogą mu w wyprawie? Chłopak chce zrobić fajną wycieczkę, a ty na wszelkie sposoby go zniechęcasz i obrażasz, masz ból dupy czy co?
A odnośnie części, no to standardowo - taśma izolacyjna, kawałek solidnego drutu, kawał kabla. żarówki, linki, świece, zapłon, dętki i narzędzia. Jak masz gdzie, to w sumie możesz wziąć cały silnik.
Gość się się nie czepia tylko bardzo racjonalnie sugeruje aby wziąć pod uwagę wszystkie okoliczności przy planowaniu takiego, w sumie długiego, wyjazdu. Życzę im powodzenia ale jak się wyrwą z taką wyprawą "na tzw. pałę" to być może będziemy mieli sytuację a la turyści nad Morskim Okiem.
Dobre stosunki z rodzicami to bardzo dużo ale nie zastąpią dobrego przygotowania.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2018 14:20:05 przez bartosz1907.)
|
|
23-01-2018 14:19:20 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|