Komar 2350 - kolejny Robak
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Komar 2350 - kolejny Robak
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
17-10-2016 23:12:54 |
|
|
joozek
senior
|
To dość skomplikowane pytanie
Kiedyś sądziłem, że kremowe, szare, jasne manetki ZZR, występowały głównie w modelach 232 o malowaniu szaro/niebieskim, a modele o malowaniu czarno/wiśniowym - manetki czarne. Późniejsze modele 2320, w większości czarno/wiśniowe niby potwierdzały tą moją teorię ale ...
Od modelu 2330, wydaje się, że w Romecie zaczęto "pracować" też nad wizualizacją tego modelu. Pokazały się Komary 2330 w kolorze wiśniowo/czarnym i czerwieni meksykańskiej, z jasnymi manetkami i jasnym pokrowcem siedzenia. Czy tak było na prawdę ...
Mało do dziś zachowało się kolorowych zdjęć, modeli Komara - głównie na tym oparłem swoją teorię
Do tego wiele osób zmieniało manetki z różnych względów; a to się obtarły, zadarły lub się brudziły - ich wymiana na nowe, kiedyś to były grosze.
Co do czasu ich stosowania - sądzę, że przełomowym rocznikiem jest 1973 lub 74, ale w późniejszych modelach Pegaz i Polo też były stosowane manetki - baryłki ZZR
Pomogłem? .................. mam nadzieję, że nie
Twój rocznik 1975, powinien już mieć manetki ROMET - chyba, te na szczęście były już tylko czarne
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2016 23:55:57 przez joozek.)
|
|
25-10-2016 23:51:17 |
|
|
komarinho
długodystansowiec
Liczba postów: 552
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
26-10-2016 21:24:31 |
|
|
joozek
senior
|
Jacku, wyciągnąłeś temat z otchłani naszego forum
Tak na szybko przeczytałem kilka postów i wniosek nasunął mi się jeden - kiedyś wszyscy byli bardziej życzliwi i szczerzy, jeden dla drugiego na tym forum
No cóż, zycie ...
Co do Twoich pytan ???
- obręcze w tym Komarze nie sa z DS-Moto
- stopka hamulca tylnego i podnóżki już zmieniłem - są właściwe, czyli typu łyżwa, oczywiście też w chromie
Będziesz się wzorował ??? niee, zrób po swojemu, tu możesz wszystko podglądać
Pozdrowienia dla Ciebie i Teścia - jutro dzień Babci i Dziadka
|
|
21-01-2018 03:25:18 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|