Cukierek - Motorynka Pony M1 by XploiD
|
Autor |
Wiadomość |
spsport2000
Banned
Liczba postów: 308
Imię: romet
Pojazd: Inny
|
RE: Cukierek - Motorynka Pony M1 by XploiD
Pisalem to juz wczesniej ale napisze jeszcze raz dla jasnosci. A wiec. Kolanko wraz z wydechem i nakretkla made in china, po ksztalcie kolanka i nie normalnym koncie usytuowania tlumika od razu to widac, nie wspomne, ze tlumik ma byc w chromie. Gumy podnóżek made in china jak i cala reszta gum, lagi i kopka itp. Oska stopek dorabiana, brak z jednej strony tzw grzybka a z drugiej strony podkladki z zawleczka. Uchwyt lampy podróbka z allegro, poznac po kacie ustawienia lampy, braku zakrzywienia nad lampa, dziury pod tablice a ma byc otwor w ksztalcie litery U, brak oryginalnej fajki swiecy oraz kabla wn, brak pokrowca na narzedzia brak oryginalnego ciegna hamulca wraz z nakretka, bak paliwa z komara, malowane felgi i szczekotrzymacze, mam pisac dalej ? Rozumiem starania autora moze dopiero wchodzi w temat. Jak sam napisal w pierwszym poscie, pytal czego brakuje. Do autora, popraw detke w tylnym kole bo jak kiedys ogarnie cie chec na rundke to wyrwie caly wentyl.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2018 22:45:39 przez spsport2000.)
|
|
04-01-2018 22:35:39 |
|
1 osoba postawiła piwo spsport2000 za ten post:1 osoba postawiła piwo spsport2000 za ten post.
Szatek (01-04-2018)
|
xploid
Nowy
Liczba postów: 54
Imię: Robert
Pojazd: Romet Pony
|
(04-01-2018 22:07:33)rafi555 napisał(a): spsport2000, a czego jej brakuje do oryginału? Ja zauważyłem tylko mostek, zaślepkę i te trytytki.
O którym mostku piszesz?
A no faktycznie!!! Już wiem o co chodzi.
Powolutku wszystko będzie wrscalo do normy ?
(04-01-2018 22:35:39)spsport2000 napisał(a): Pisalem to juz wczesniej ale napisze jeszcze raz dla jasnosci. A wiec. Kolanko wraz z wydechem i nakretkla made in china, po ksztalcie kolanka i nie normalnym koncie usytuowania tlumika od razu to widac, nie wspomne, ze tlumik ma byc w chromie. Gumy podnóżek made in china jak i cala reszta gum, lagi i kopka itp. Oska stopek dorabiana, brak z jednej strony tzw grzybka a z drugiej strony podkladki z zawleczka. Uchwyt lampy podróbka z allegro, poznac po kacie ustawienia lampy, braku zakrzywienia nad lampa, dziury pod tablice a ma byc otwor w ksztalcie litery U, brak oryginalnej fajki swiecy oraz kabla wn, brak pokrowca na narzedzia brak oryginalnego ciegna hamulca wraz z nakretka, bak paliwa z komara, malowane felgi i szczekotrzymacze, mam pisac dalej ? Rozumiem starania autora moze dopiero wchodzi w temat. Jak sam napisal w pierwszym poscie, pytal czego brakuje. Do autora, popraw detke w tylnym kole bo jak kiedys ogarnie cie chec na rundke to wyrwie caly wentyl.
Rozkmin mi info z bakiem. Przecież nie produkowano bakow stricte do motorynka, korzystano maximum z dostępnych części od motorowerów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-01-2018 01:11:06 przez xploid.)
|
|
05-01-2018 00:34:23 |
|
|
xploid
Nowy
Liczba postów: 54
Imię: Robert
Pojazd: Romet Pony
|
(05-01-2018 23:17:38)spsport2000 napisał(a): Piszemy o komarkach czy motorynkach ? Zadna motorynka nie miala baku z wewnętrznym gwintem.
Motorynka ulep z wszystkiego co bylo pod reka. Nie przemyslane tematy, chinskie czesci i na na koniec nazwana cukiereczkiem. Jestem krytyczny bo inaczej podchodze do tematu remontow i przywracania swietnosci do oryginalu. Co innego jak dany uzytkownik pisze, ze robi zlepa i nie chodzi mu o oryginal, tylko o jazde i poszalenie.
cukierkowy ma tylko kolor.
A druga sprawa jest taka, ze autor tego nie skladal. Kupil i myslal, ze to ma tak byc. Autotor dolozyl pompke i tlumik szmerow. To wszystko.
Ty weź chłopie spusc z ciśnienia bo chyba tobie naprawdę się chorobliwie pod kopułą coś stało.
Nazwałam sobie cukierkiem bo bardzo mi się podoba A nie dlatego żeby Tobie niewiadomo co udowadniać.
Jak trafnie zauwazyles zakupilem w takim stanie i jak wczesniej pisalem bede powoli wracal do pierwowzoru choc przy dzisiejszym trudnym dostepie do czesci oryginalbych nie jest latwo. Dzieki za wypunktowanie elemntow do poprawki ale Krytyczny i burak to chyba teraz w ostatnim poscie się zrobiłeś.wyluzuj pośladki uszczypliwy kolego
No i faktycznie ulep jak hooooj na złom z nią prawda? Hahaha
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2018 00:19:17 przez xploid.)
|
|
06-01-2018 00:16:19 |
|
1 osoba postawiła piwo xploid za ten post:1 osoba postawiła piwo xploid za ten post.
Bartek (01-06-2018)
|
spsport2000
Banned
Liczba postów: 308
Imię: romet
Pojazd: Inny
|
Po pierwsze pisz do mnie po polsku i w rodzaju męskim. Nie mam cisnienia. Chciales prawdy to ja masz. Prosiles o rady, dostales je. Troche pokory cukiereczku.
Notatka od kamil97, 06-01-2018 00:38:12
Spokojnie, kultury trochę...
|
|
|
06-01-2018 00:24:21 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|