Jaki samochód polecacie? Opinie.
|
Autor |
Wiadomość |
bubel500
Mechannik
Liczba postów: 1,011
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Jaki samochód polecacie? Opinie.
Jak miałem mazdę, 2.0 w sekwencji, to jak kupowałem to była już 8 lat w gazie, a ja w ciągu dwóch lat wymieniłem tylko raz filterki - ok 20 zł , poza tym nic nie było robione przy gazie, a chodziła na gazie jak na benzynie a może i lepiej A kupiłem ją taniej niż kosztuje dobra instalacja gazowa
Jakbym miał teraz kupować coś w benzynie z gazem, to tylko mazda, co prawda spalała ona 10-12l gazu na 100km, ale z 2-ki na 3-kę zmieniałem przy 90km/h,a w borze w dieslu przy tej prędkości to już 5-ka się kończy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2017 19:43:32 przez bubel500.)
|
|
13-12-2017 19:40:22 |
|
|
bubel500
Mechannik
|
Jak ją kupiłem, to poprzedni właściciel próbował zasłonić rdzę na tylnych nadkolach, tzn zdarł, dał farbę na rdzę, później szpachla i pomalował tą szpachlę w kolor samochodu, wciągu 2 lat nic się nie zmieniło, nic nie wyłaziło. Co prawda przy zakupie miała już 18 lat, ale osiągi miała niezłe Progi, podłoga, wszystko było zdrowe, po za właśnie tylnymi nadkolami. Nie było tego dużo, takie półkole o grubości jakies 5 cm.
|
|
13-12-2017 20:50:22 |
|
|
bubel500
Mechannik
|
plusminus, niekoniecznie, trzeba się co nie co znać na autach i można coś dobrego znaleść
jurek_j, W124 250d odradzam, jeździłem takim jakiś czas, co prawda sentyment pozostał, jest klasa, wygoda, skórzane i podgrzewane wnętrze, nawet każdy się oglądał jak słyszał ten klekot ale wyprzedzić nim coś to szaleństwo, lepiej seicento przyśpiesza, chyba że się taki trafił, choć wątpię..
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2017 23:51:28 przez bubel500.)
|
|
13-12-2017 23:49:40 |
|
|
bubel500
Mechannik
|
Nie złom, tylko nie napalać się na samochód 10-cio- 15-sto letni, z klimą, pełną elektryką i innymi bajerami, bo za tą kasę to na pewno będzie złom, chyba ze naprawdę niezła okazja sie trafi.
W tej cenie to tylko 18-22 letnie, sam do tej pory kupowałem 18-sto letnie auta, aby było w miarę zdrowe za 2-3 tysiące, i później z przypływem gotówki je robiłem, w każdym aucie jakiego bym nie kupił, to od razu do roboty zawieszenie/hamulce/rozrząd/oleje. To może zrobić każdy aby miał garaż z kanałem i czas, no i chęci. Najważniejsze aby buda zdrowa była, bo naprawy blacharskie są drogie.
|
|
14-12-2017 18:56:05 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|