Jakieś Romety...
|
Autor |
Wiadomość |
bubzon
Nowy

Liczba postów: 20
Imię: Krzysiek
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Jakieś Romety...
Witam, mam dwa bzyki z papierami. Właściwie nie wiem dokładnie co to są za modele, ale będę chciał je odnowić, przynajmniej ten z jajkiem.
Możecie mi powiedzieć jakie to są modele?
Ten dwuosobowy miał kiedyś mocowanie na głowicę w ramie, ale ktoś odciął, bo są ślady, w moim posiadaniu od ponad 10 lat i tak nim jeździłem kiedyś, a teraz stoi od 8 lat nieużywany, silnik 023, ale chyba był 3 biegowy na to wygląda, nie wiem czy to nie ulep jakiś. Ten z biegami w rączce chyba bardziej bliski oryginału.
Przy skręcaniu kierownicą koło nie skręca równo z teleskopami tylko jakby się wykrzywia. Coś nie trzyma, ale nie wiem co to. Brakuje tulejek w teleskopach, ale nie wiem czy to przez to.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2017 20:45:03 przez bubzon.)
|
|
25-09-2017 20:42:36 |
|
|
bubzon
Nowy

|
RE: Jakieś Romety...
No to tego 2351 sobie jako pierwszego odnowie, wydaje się prawie kompletny, brakuje tylko osłon gaźnika, resztę mam w kartonie. Wyszarpałem go od jednego gościa z garażu, stał tam niby szmat czasu, kusiło mnie, żeby sprawdzić silnik, zalałem paliwem i za drugim razem zaskoczył, bardzo dobrze pracuje więc nie będe w niego ingerował, jedynie kosmetycznie.
Ten drugi to był jakiś przejściowy? Wrzuciłem w google grafika i są też z dużym schowkiem i puszką na gaźniku do wyciszania szmerów, u mnie była guma na rurce, ale za młodzika ją wyciąłem, żeby puszkę zamontować właśnie. Schowki narzędziowe też w dwóch wersjach były?Jedne jak w ogarach, a te drugie po komarach przejściowe jakieś, ale to inne ramy już chyba.. Nie łapie tego. Koła w nim to mam w ogóle 19, tak powinno być?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2017 23:21:10 przez bubzon.)
|
|
25-09-2017 23:18:45 |
|
|
bubzon
Nowy

|
RE: Jakieś Romety...
Gdzie za takie grosze robią? Macie jakieś profesjonalne lakiernie, namiary czy coś, gdzie można wysyłać?
Muszę poszukać w okolicy, może w Gorzowie coś jest.
Wydawało mi się, że to jest dosyć tanio.
Lakiernia taka :
http://zenitlakiernia.pl/
|
|
26-09-2017 20:31:46 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|