romet ogar 205 swap na silnik sima
|
Autor |
Wiadomość |
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: romet ogar 205 swap na silnik sima
Trzeba grube przeróbki, min. spawanie mocowań, trzeba obrócić wahacz, przerobić hamulec (simson ma z drugiej strony łańcuch)
Po drodze pewnie wyczaisz że kilka innych podzespołów te przydało by się zmienić, tj lagi przednie, manetka gazu pod gaz z simsona, tłumik ( też przeróbki), potem obczaić instalację elektryczną żęby to wszystko działało.
Reasumując - nie opłaca się. Sprawny, nie koniecznie po remoncie silnik Simsona z gaźnikiem, kopką itd to 400- 700zł się zaczynają, potem przeróbki związane z ramą to kolejne koszta + dużo roboty, mierzenia (ustawiania silnika z kołem tylnym), zabawa z hamulcami itd... Gdzie jeśli ten ogar nie ma papierów to już w ogóle nie opłacalne, sima bez papierów idzie kupić już za 650zł widziałem, ja za swojego z papierami dałem 1000zł. Także raczej nie opłaca się ta przeróbka.
Ja swapowałem silnik 139fmb do ramy 205 - na forum jest wątek "Romet ulep enduro Szymona" także zobacz sobie ile tam było roboty, a finalnie i tak nie wszystko działa
A co do mojego projektu to szykuje się reaktywacja...
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
|
|
20-09-2017 21:47:23 |
|
1 osoba postawiła piwo Odrestaurator za ten post:1 osoba postawiła piwo Odrestaurator za ten post.
Rometowiec14 (09-20-2017)
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
RE: romet ogar 205 swap na silnik sima
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2017 21:22:10 przez Motorowerzystka.)
|
|
25-09-2017 21:20:53 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|