Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jaki gaźnik do Dezamet 023?
|
Autor |
Wiadomość |
Pan Zdzisław
Uczeń
Liczba postów: 205
Imię: Piotr
Pojazd: Inny
|
RE: Jaki gaźnik do Dezamet 023?
Od Charta nie ma, ani oryginałów, ani chińczyków...są tylko jakieś za 200zł oryginały stan ,,idealny'' , a za 1/2 ceny rometa nie będę dawać. Tak czy siak nie chce mi się z tym już bawić i jak nie będzie innej opcji, to kupie chiński K60B wraz z potrzebną mi linką gazu. Niby mina, ale ten gaźnik jest polecany przez innych i przez mojego kolegę. Mówi, że oryginał ni wata nie da się wyregulować, a ten pobawił się 2 min i działa bez zarzutów,a nawet lepiej ponoć chodzi od tego GM12F . Jednak bardzo chętnie wysłucham pomysłu pana Odrestauratora... o ile zechciałby bardziej rozwinąć swoją poradę W sensie jakiś przykład gaźnika lub też czy trzeba coś przerabiać, dopasować, czy też dorabiać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-08-2017 03:41:02 przez Pan Zdzisław.)
|
|
26-08-2017 03:40:11 |
|
|
krystian276
Prezes FS-Garage
Liczba postów: 368
Imię: Krystian
Pojazd: Romet Kadet
|
|
26-08-2017 11:15:41 |
|
|
Pan Zdzisław
Uczeń
|
Właśnie mam ten cud techniki i od razu mogę go wy...wywalić. Chyba zdecyduje się na nowego K60B, szczególnie, że ponoć jest produkcji rosyjskiej. Przynajmniej tak mi odpisali, a reszta to ponoć już China, chociaż mi to nie przeszkadza, bo robią dobre rzeczy, tylko te ,,syfisate'' korporacje dają taki mały budżet na to wszystko, aby sobie dorobić. No nic, chciałbym się kogoś zapytać o pomoc, a nie chce zakładać nowego tematu. Odkręca mi się ciągle nakrętka od magneta. Nie można go dokręcić kluczem, bo tam nie wchodzi. Podkładka tam jest i teraz zastanawiam się czy nie zrobić podkładki zabezpieczającej jak na zębatce zdawczej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-08-2017 13:50:30 przez Pan Zdzisław.)
|
|
26-08-2017 13:48:38 |
|
|
Pan Zdzisław
Uczeń
|
Nakrętka już taka była, zamówiłem nową, ale gwint miała za mały...Jednak problem już rozwiązałem. Wziąłem tą nakrętkę, wyszlifowałem, aby pasował pod klucz nasadowy 15 i wkręciłem na fulla. Dobrze trzyma i co najważniejsze już się nie odkręca. Pojawił się nowy problem. Padł nowy wianek na kole tylnym. Powiedziałem, że już wale to i niech tak będzie. Pojechałem z 5m i nie ma napędu. Patrze, łańcuch spadł z kiwającego się na boki koła. Musze od nowa go ściągać, dawać nowy wianek, regulować naciągać łańcuch i ogólnie się z tym pierdzielić . Z gaźnikiem jest taki problem, że jak jest zimny to odpala z kopa przy zamkniętym zaworze, a jak już się rozgrzeje to nawet jak ma stały dostęp paliwa to muszę kopać parę razy albo w ogóle nie odpala i muszę czekać, aż się zrobi zimny. Doszedłem do wniosku, że ten gaźnik to cholerny syf i go zalewa. W sumie nawet po zestawie naprawczym to nadal się leje pod spodem trochę. Ciekawi mnie ta kosa, ale jak już mówiłem mam dość naprawiania tego złomu w kółko i dużżżżżżżżżo osób mówi, aby kupić ten K60B, ale nowy. Ale też wolałbym coś bardziej ,,nowoczesnego'' taki gaźnik może być od kosy? ( nie wiem jaką to ma dysze, gardziel czy jak to się zwie)
https://bau-tec.pl/pl/p/Gaznik-do-kosy-s...j-15mm/994
|
|
26-08-2017 17:36:40 |
|
|
Pan Zdzisław
Uczeń
|
Kupiłem K60B, zobaczymy.Ja myślę, że będzie dobry bo jest ruskiej konstrukcji i rosyjskiego wykonania. A to co proste i porządne to tylko Rosjanie. Zresztą nie bez powodu chce tego K60B. Kolega ma właśnie rometa kadecika i popierdziela mu ładnie na tym K60B, na pewno lepiej niż na oryginale, chociaż mówił, że tamten też był dobry. Tydzień mam szukać jakiegoś gaźnika? I go jescze przerabiać? Już przerabianie piasty w kadecie wydaje się bardziej interesujące niż to. Człowieku, mówiłem już coś. Są po 200 zł. Dałbyś 200 zł za gaźnik? Zresztą nawet jakby był za 50, to jaka pewność co do sprawności. Jak się faktycznie ten K60B nie spisze to kupie tego binga pod warunkiem, że znajdziesz mi go z tych ogłoszeń sprawnego poniżej 100 zł. Jak nie znajdziesz, co jest dla mnie pewne, to zakupie oryginalny gaźnik, który jest ,,sprawny''. Napisze, jak przyjdzie ten gaźnik
https://www.olx.pl/oferty/q-gaznik-bing/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2017 02:07:47 przez Pan Zdzisław.)
|
|
28-08-2017 02:01:40 |
|
|
charper
detyfusan
Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
(28-08-2017 02:01:40)Pan Zdzisław napisał(a): Kupiłem K60B, zobaczymy.Ja myślę, że będzie dobry bo jest ruskiej konstrukcji i rosyjskiego wykonania. A to co proste i porządne to tylko Rosjanie. Zresztą nie bez powodu chce tego K60B. Kolega ma właśnie rometa kadecika i popierdziela mu ładnie na tym K60B, na pewno lepiej niż na oryginale, chociaż mówił, że tamten też był dobry. Tydzień mam szukać jakiegoś gaźnika? I go jescze przerabiać? Już przerabianie piasty w kadecie wydaje się bardziej interesujące niż to. Człowieku, mówiłem już coś. Są po 200 zł. Dałbyś 200 zł za gaźnik? Zresztą nawet jakby był za 50, to jaka pewność co do sprawności. Jak się faktycznie ten K60B nie spisze to kupie tego binga pod warunkiem, że znajdziesz mi go z tych ogłoszeń sprawnego poniżej 100 zł. Jak nie znajdziesz, co jest dla mnie pewne, to zakupie oryginalny gaźnik, który jest ,,sprawny''. Napisze, jak przyjdzie ten gaźnik
https://www.olx.pl/oferty/q-gaznik-bing/
skoro wiesz lepiej, to nie wiem po co ten temat. poza tym ja swojego binga kupiłem za 60 zl w swojej okolicy przez olx. po trzecie jak miałem gaznik k60b na olx wystawiony to dziesiecu malolata pytalo zaraz skad mam do niego dysze w rozmiarze ** ugryzłem się w jezor, przecież pan zdzislaw wie lepiej ze oryginalna dysza w tym gaźniku jest idelanie dobrana do rometa. kupujący był zadowolony z tego gaźnika przy secie 50/4. na oryginalnej dyszy oryginalny chart szarpal i nie jechal.
Szanuj czas innych, rownie dobrze zamiast się zajmować twoimi rozkminami moglem naprawdę komus pomoc w innym problemie.
|
|
29-08-2017 17:08:25 |
|
|
Pan Zdzisław
Uczeń
|
Pisałem i napisze jeszcze raz, mam już gaźnik. Jak się nie sprawdzi to sprawie sobie inny.
Cytat:Szanuj czas innych, rownie dobrze zamiast się zajmować twoimi rozkminami moglem naprawdę komus pomoc w innym problemie.
Doceniam pomoc innych, szczególnie, że pierwszy raz składam co do jednej śrubki rometa. Jednak nie lubię jak ktoś narzuca mi swoje pomysły, a jeśli się na nie nie zgadzam, to próbuje mnie obrażać. Zresztą, ja prosiłem o pomoc i nikt cię nie zmusza do tego, aby mi odpowiadać. Powiedziałem, że ten gaźnik jest: drogi, ciężko dostępny (jak na rometa) i nie chce bawić się przeróbkami. Ponadto napisałem, że jeśli się nie sprawdzi ten już zakupiony, to jeszcze raz poszukam jakiegoś lub zobaczę tego binga. Jednak teraz staram się założyć łożyska na tylne koło. Po tym zakładam tego K60B i sprawdzę jak się zachowuje. I napiszę, że, albo mieliście racje i was przepraszam, albo, że działa na nim jak marzenie.
|
|
29-08-2017 23:39:42 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|