Komar Sport 2361 1973 - mój bzyk:)
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Komar Sport 2361 1973 - mój bzyk:)
Sprężyny szczęk przesmarowane???
Rozpierak nasmarowany, obraca się w gnieździe pokrywy piasty i czy przesmarowane przylgnie do szcęk???
Cięgno na pokrywie powinno osiowo obracać rozpierakiem, bez zacierania się, może brak podkładki M7, albo dałkeś nie właściwą np sprężysta M8 i po dokręceniu zaciska rozpierak??
Może nit rozpieraka dobity lub zardzewiały, tez ma się poruszać luźno????
Linka przesmarowana???? czy właściwie wyregulowana????
To tak na szybko
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
05-09-2017 15:21:33 |
|
|
Kosa78
Uczeń
Liczba postów: 160
Imię: Jacek
|
No i się wyjaśniło: hamulec nie odbijał bo był za bardzo naciągnięty - rozpierak był ustawiony pod kątem jakichś 30 stopni. Problem w tym, że w momencie kiedy ustawię rozpierak w pozycji "spoczynku" regulacja linki jest maksymalnie wkręcona w prowadzenie na bębnie i cięgno nie ma miejsca żeby się cofnąć - po naciśnięciu klamki uderza właśnie o wkręconą regulację - reasumując hamulec sprawny a nie działa Gdyby nie było nakrętki kontrującej na regulacji linki może by pasowało na styk - a tak będę musiał trochę kombinować. Niestety podczas naciągania linki diabli wzięli baryłkę/opór linki montowany w klamce - po prostu się rozpadła na dwie części - uwielbiam jak pierdyknie coś co kosztuje 2 zł a wysyłka 8zł Muszę zrobić większe zakupy i czekać na paczkę... W tym tygodniu raczej już bzyka nie będę ćwiczył bo braknie czasu. Miałem wcześniej pytać: felgi chromujecie we własnym zakresie czy kupujecie nowe? Jacyś sprawdzeni sprzedawcy/warsztaty? Z przedniego koła usunąłem srebrzankę i trochę się zmartwiłem - chromu jakieś 50%, reszta to wżery.
Ślimak założony i sprawny - ciekawe czy licznik działa ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-09-2017 22:53:19 przez Kosa78.)
|
|
05-09-2017 22:51:59 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
|
Chromowanie starych obręczy, to dziś wydatek zakupu 10 nowych
Niestety nie wszystkie się nadają, a wybór nowych to często loteria - omijaj dalekim łukiem, made in china.
Ja ostatnio kupowałem w firmie DS-moto - i zdecydowanie pozytywna opinia, mimo, ze są minimalnie szersze, a środek delikatnie niższy. Zaleta, nie są chińskie, do tego komplet bdb szprych (jak oryginał) dobrze się zaplata i centruje.
Tu sobie poczytaj - chyba 6 post, a na następnej stronie, efekt końcowy.
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthrea...79&page=36
Przy okazji kupisz to co popsułeś
Co do Twojego problemu z hamulcem - szczęki do wymiany, za dużo zużyte.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-2017 00:07:47 przez joozek.)
|
|
06-09-2017 00:06:18 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Panie, co to za lakiernik, jak mu się tak robota w rękach pali?
A ból związany ze zważonym lakierem (wspomnianym wcześniej) znam aż za dobrze... Tyle, że ja robię sam, w takich a nie innych warunkach, więc sam sobie winien jestem
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
21-09-2017 09:17:09 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|