Romet Kadet by Piórek
|
Autor |
Wiadomość |
Pióro
Miłośnik
Liczba postów: 40
Imię: Przemek
Pojazd: Romet Komar
|
Romet Kadet by Piórek
Witam Wszystkich
Zacząłem renowacje swojego kadeta. Jak już widzicie nie idę w oryginał.Składanie trwa dopiero dwa dni ale nie spodziewałem się komplikacji np przy zmianie wianków na łożyska dodatkowe tuleje i w moim przypadku ustawianie kół na podkładki(musze poczytać o tym może jest jakiś lepszy sposób) no i niestety kupowanie zamienników na allegro..
-Z nowej lampy tylnej użyłem tylko klosz guma i środek nie nadaje się
-Obręcz przedniego koła...źle zespawana
-Ramka przedniej lampy kupiłem zamiennik plastykowy ale nie pasuje bede dalej kombinował
-Kolanko nowe niestety nie wchodzi nakrętka cylindra
-Tuleje przedniego widelca w ogóle nie pasowały więc zrobiłem z teflonu
-Szprychy przedniego koła za długie prawie o centymetr ale pasują od simsona idealnie
-opony firmy aviva chyba jakoś tak są za duże więc założone chwilowo
-komplet wianków widelca...dolna bieżnia ma za małą średnice i trzeba byo toczyć
Pewnie by się jeszcze tego znalazło.
Rama wypiaskowana i pomalowana proszkowo.Część części pochromowana część ocynkowana
Przednia lampa osłona środkowa i klapka schowka były mocno zniszczone i połamane...oddałem do spawania plastyków no i się zastanawiałem na hydrotransferem...ale ostatecznie oddałem do flocowania efekt jest niesamowity polecam wszystkim. Coż większość drobnych części jest nowa ponieważ miałem gołą ramę z dokumentami także odbudowa wyszła mnie majątek....parę zdjęć resztę wrzucę później
|
|
26-08-2017 23:07:59 |
|
|
Pablo z Garażu
Pogromca korozji :D
Liczba postów: 166
Imię: Paweł
Pojazd: Inny
|
|
27-08-2017 00:32:44 |
|
|
Pióro
Miłośnik
|
RE: Romet Kadet by Piórek
Tak jak w opisie lampa, osłona i klapka skrzynki we flocku antracyt bo czarny byłby za mocny. Pokrył wszystkie nierówności i na żywo wygląda naprawdę świetnie.Jest łatwy w czyszczeniu bo na sucho normalnie szczotką a i można na mokro wodą.Wygląda generalnie jak zamsz tylko jest jednolity nie kładzie się.Niestety nie mam teraz więcej zdjęć robię go na działce...ale przeszukam telefon może coś znajdę..
A czemu nie do takiej reszty koloru?Czarny z niebieski nieźle wygląda.
Następny będzie komar w kolorze z zielonego fokusa RS.... wiem że niektórym może się to nie podobać ale jak napisałem nie idę w oryginał.
Trochę większe zdjęcia w przyszłym tygodniu zrobię więcej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-08-2017 18:12:37 przez Pióro.)
|
|
27-08-2017 18:01:22 |
|
|
Rafku
Drucidruci tu
Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
(27-08-2017 23:00:17)rafi555 napisał(a): czy tylko mi wydaje się że lampa jest zamszowa?
Czyyytaj,a nie tylko patrz..
Noo dosyc fajny pomysl ten flok, a czemu uwazam, ze nie pasuje do tego niebieskiego - wiadomo, ze czarny do niebieskiego pasuje, ale cholera gorzej juz z pasowaniem matu do połysku, o to mi chodzi.
Ogolnie taka koncepcja floku kojarzy mi sie bardziej z czyms typu podklad, siwy kolor, no i oczywiscie mat - wtedy to by robiło git robote
Nie mniej jednak szacun za wlozona prace, kolejny motorek uratowany od huty i to sie ceni
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2017 00:57:41 przez Rafku.)
|
|
28-08-2017 00:57:21 |
|
|
Pióro
Miłośnik
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2017 20:04:44 przez Pióro.)
|
|
03-09-2017 20:00:02 |
|
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
|
22-09-2017 22:18:23 |
|
1 osoba postawiła piwo Motorowerzystka za ten post:1 osoba postawiła piwo Motorowerzystka za ten post.
rafi555 (09-22-2017)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|