Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pierwszy Motorower
|
Autor |
Wiadomość |
Romeciorz123
Nowy
Liczba postów: 4
Imię: Krzychu
Pojazd: Inny
|
Pierwszy Motorower
Cześć! Ostatnio podjąłem decyzje, że kupię jakiś motorower. Będzie to pierwszy motorower, więc musi być stosunkowo nie psujący się i raczej łatwy oraz tani w naprawie, choć to ostatnie to nie wymóg
Chciałbym, żeby miał jakąś prędkość, nie musi pędzić jak strzała, ale wiem, że 45 km/h to wkońcu będzie za mało
Chciałbym na pojazd przeznaczyć do 1000 zł.
Mam do wyboru:
Romet Ogar 200
Romet Ogar 205
Romet 2375 romet(50ts1?)
Romet Chart 210
Jawa 50 Mustang
Romet 50t1
No i dużo osób poleca charta, bo w sumie 027 i się podobno nie psuje (na czym mi BARDZO zależy, bo, gdy coś się popsuje to ja kompletny laik ciężko żebym coś zrobił, a nie widzi mi się wydawać kasy na naprawy) tylko, że ten charcik trochę jednak kosztuje, a jako adept tegoż pojazdu pewnie się pare razy przewrócę i będzie mi bardzo szkoda tyle kasy
A więc podsumowując, najważniejsze jest, żeby się nie psuł, jechał znośną prędkością i żeby był gotowy na moją przewrote
Chciałbym, żebyście mi każdego dali w skali od od najlepszego do najgorszego (1. ogar 200 2. 50t1 etc.) i powiedzieli który jest najmniej psujący się.
Z góry dzięki
Pozdrawiam
|
|
28-07-2017 15:01:25 |
|
|
Romecik1234
Romet go opamiętał :D
Liczba postów: 170
Imię: Kamil
Pojazd: Romet 2375
|
|
28-07-2017 16:57:39 |
|
|
Romecik1234
|
|
28-07-2017 19:59:18 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Romecik1234 za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Romecik1234 za ten post.
MotorowerPRL (07-30-2017), Motorowerzystka (07-28-2017)
|
Romecik1234
|
|
28-07-2017 21:38:25 |
|
|
kacperszkudlarek
Dobro obywatela, celem partii!
Liczba postów: 1,015
Imię: Tak
Pojazd: Inny
|
RE: Pierwszy Motorower
Zdania są podzielone, inni mówią że silnik jawy mustang (223) dobry, inni że polskie silniki dobre (023, 027), inni mówią że motocykle lepsze, a jeszcze wgl przyszli skąś nasi skośno ocy przyjaciele. Ogólnie zależy na jaki silnik trafisz, może być chuchany, dmuchany itp, wszystkie zużyte części wymieniane na oryginalne, czy chociaż z najwyższej półki a i tak nie będzie tak pracował jak powinien, a nie jeden to będzie robiony po to by 'tylko do przodu' (czyli tanim kosztem i prowizorka) i będzie pracował jak nie jeden dbany silnik. Jak chcesz prosty ,wytrzymały silnik to polecam tylko dwa silniki, 023 (tylko i wyłącznie zadbane sztuki lub po prostu takie co będą ładnie pracowały, biegi nie szarpały itp, trupów od razu odradzam, tak to ja posiadam w romecie 2375 i nie narzekam, Łatwy w naprawie, w mirę wytrzymały, Mój tata zrobił takim samym silnikiem parenaście tysięcy jeżdżąc Rometem kadetem do mojej mamy, Jak tata opowiada o tym romecie jaki nim jeździł to mówi że ten silnik też mu większych problemów nie sprawiał, i tak też mogę go jako tako polecić) i silnik 223 (podobno silnik nie do zabicia, antydebilna skrzynia biegów, tylko trochę coś tam z sprzęgłem podobno się co ileś tam tysięcy kilometrów się dzieje, podobno jak już biegi wyskakują w tym silniku to był katowany już ładnych kilkanaście lat i od razu odradzam kupowania takiego silnika, sugeruje się opiniami krążącymi po forum i ogólnie dziadek miał Jawę mustang 50 też nią zrobił parenaście tysięcy kilometrów, jak opowiada o niej to mówi że tak to jego nigdy nie zawiodła). Pamiętaj te silniki to już nigdy nie będą nówki sztuki, zawsze może być coś do zrobienia, podregulowania itp. Sprawdzaj je dokładnie, czy nie mają gdzieś jakiś pęknięć, czy silnik dobrze wkręca się na obroty, czy nie szarpie podczas zmiany biegów, ponieważ czasem może być błahostka, a czasem poważny problem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2017 00:45:24 przez kacperszkudlarek.)
|
|
29-07-2017 00:33:36 |
|
2 użytkowników postawiło piwo kacperszkudlarek za ten post:2 użytkowników postawiło piwo kacperszkudlarek za ten post.
MotorowerPRL (07-30-2017), rafi555 (07-29-2017)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości
|
|